två tjejer som kramar om varandra

Stort startfält har reducerats efter första dagen på JSM-Match

Senare i år spelas Ryder Cup. Men en av Sveriges största tävlingar i matchspel startade redan idag. Många tappra spelare har kämpat ute på Kumla golfklubb där Skandia Tour Elit omgång 4 hålls. Hela 96 ungdomar, med stöttande nära och kära, intog banan tidigt i morse inför juniorernas svenska mästerskap i matchspel, JSM-Match 2016.

64 pojkar och 32 flickor har vandrat runt idag på Kumla GK där JSM-Match hålls. Efter dagens spel har det skalats ner till 16 stycken av vardera pojk och flickklass. Killarna har haft det något jobbigare idag då de har spelat två varv i denna värme, men de har inte klagat.   

Det fanns både glada och några med mindre leende på läpparna bland spelarna efter dagens första tävlingsrunda. Men de flesta har varit nöjda och glada med dagen ändå, om inte annat har de njutit av den fina utsikten över Nordsjön som Kumla golfklubb är omringad av.

Vi har haft två riktigt jämna matcher som inte avgjordes förrän efter 21 hål, Viktor Lindgren från Haninge GK och Oskar Lundström från Hagge GK fick kämpa lite extra länge för respektive vinst.

2016 är det extra roligt att spela ett matchspel eftersom Ryder Cup äger rum i september senare i år. När det gäller matchspel krävs det alltid andra kvalitéer som spelare för att lyckas. Du spelar hela tiden mot endast en motståndare och även om spelet inte går som man tänkt sig gäller det att aldrig ge upp kampen. Vi har genom åren sett många historiska vändningar i just matchspel, inte minst i Ryder Cup sammanhang.

Henrik Stenson, vår nyblivna majorvinnare och superstjärna, har haft en stor roll för Europa i flera Ryder Cup-sammanhang och kommer troligen att ha det även i år. Kanske en ny matchspelsmästare och framtida Ryder-Cup spelare kommer att visa framfötterna just denna vecka, här på Kumla Golfklubb?

En möjlig sådan spelare är tävlingens bäst rankade kille, Tim Widing, som idag vann sin andra match med 5&4.

Reslutat Pojkar

Resultat Flickor

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.