Tjej i rosa tröja och vit keps slår ett slag ur en bunker på en golfbana

Jämn topp i ledning

Första dagen på Skandia Tour Elit #5 har det inte varit alldeles enkelt. Efter en lång dag på Arvika GK har ingen spelare stuckit iväg ordentligt i ledning vilket gör att det kan hända mycket sista dagen.

På killsidan leder Joacim Åhlund från Gävle GK på minus ett totalt efter dagens två ronder. Ett slag därefter jagas Joacim av fyra tävlandes som ligger på par. Det kan med andra ord hända mycket imorgon.

I ledning bland flickorna ligger Linn Grant från Rya GK, med dagens bästa första rond på par.

- Har inte alls hunnit träna så mycket de senaste veckorna, när jag slog på rangen i morse kändes det väldigt dåligt, men gick ändå bra första rundan. Arvika GK är en rolig bana men klurig på sina ställen, berättar Linn.

Många spelare har efter dagens två ronder insett att Arvika GK är knepigare än man kan tro. En del hål är relativt korta vilket lätt kan göra att man tror att det ser enklare ut än vad det faktiskt är. Slutsatsen några tog är att det gäller att spela väldigt strategiskt för att gå en riktigt låg score på Arvika GK.

Även om det varit tufft har många birdies trillat i och även några riktigt bra eagles. Igår på inspelsdagen gjorde Ludvig Eriksson från Stockholm GK Hole In One på 12:e hålet.  

Värdeförhållandena har varit bra med skön temperatur och mestadels sol som vi hoppas håller i sig till morgondagens sista rond, då vi ska se vem som kommer ta hem segern av Skandia Tour Elit omgång 5. 

Reultat 

Startlista 

Bilder 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.