Hills GK segrade i JSM klubblag

Det blev en dramatisk sista dag i JSM klubblag. Matcherna var så jämna att det krävdes särspel för att veta vilka lag som skulle få medaljer. Hills Golfklubb hade siktet inställt på guld och inget annat och kunde i slutet av dagen ta emot Riksidrottsförbundets SM-tecken.

Under tredje och sista dagen ställdes Stockholms GK mot Hills GK samt Skaftö GK mot Landeryds GK. Det var extremt jämnt i lagmatcherna. Matchen mellan Landeryd och Skaftö avgjordes inte förrän på det 4:e särspelshålet där Skaftös valfria foursome tillslut kom ut segrande.

Hills besegrade Stockholm vilket innebar att båda lagen kammade hem två vinster under tävlingens gång. För att kora en segrare spelas då särspel i form match mixed foursome över tre hål. Hills ställde upp med Beatrice Wallin och Alfred Eriksson och de visade ingen nåd mot Stockholms Alice Sundberg och Ludvig Eriksson. Efter en drive mitt i fairway från Alfred, limmade Beatrice inspelet några centimeter från hålet för birdie och ett upp i matchen. På det andra särspelshålet räckte det med ett par och Hills vann särspelet med 2/1.

När Skaftö besegrade Landeryd säkrade de en poäng i protokollet vilket betydde att dessa klubbar hade en seger vardera. Det blev då ytterligare ett särspel för att avgöra vem som skulle ta hem bronsmedaljen. Även detta särspel avgjordes med mixed foursome, fast hål för hål. Historien blev inte lång när Skaftös Algot Kléen sänkte en 5-meters putt för birdie på första hålet och därmed vinst.

På prisutdelningen kommenterade Daniel Grestam, kapten för Hills GK, att denna tävling är otroligt värdefull för spelarna. Laget tog sig inte till final förra året och att då lyckas vinna hela tävlingen i år är ett stort steg. ”Ni är grymma” avslutade han med till sina spelare.  

Imorgon väntar en vänskapstävling på Lumine Golf Clubs andra bana - Hills Course. Ett fantastiskt avslut på en fantastisk vecka, vi längtar redan till nästa år. 

Stort grattis Hills Golfklubb! 

 

Livesändning särspel om guld

Bilder från tävlingen

Resultat

 

Text och bild: Frida Bräster 

Fler nyheter

 1. Stockholm har fördel i finalen av JSM klubblag
 2. JSM Klubblag

  Stockholm har fördel i finalen av JSM klubblag

  Dag två av tre är nu spelad i finalen av Skandia JSM klubblag. Fjolårets vinnare Stockholms Golfklubb står än så länge obesegrade men flera lag har fortfarande chans till guldmedaljerna.

  Lagen som möttes idag var Hills GK mot Landeryds GK samt Stockholms GK mot Skaftö GK. Det var otroligt jämnt mellan klubbarna och båda lagmatcherna avgjordes på det 18e hålet av den valfria foursomen. Det blev en riktig nagelbitare för alla inblandade.

  Vädret idag var betydligt kyligare än igår då solen legat gömd bakom moln, men spelarna var glada ändå och levererade ett högklassigt spel. 

  Efter att vi sammanställt lagens resultat ser det ut på följande sätt:
  Stockholm - 2 vinster
  Hills – 1 vinst
  Landeryd – 1 vinst
  Skaftö – 0 vinster

  Stockholm behöver en vinst till för att återigen kamma hem titeln som årets juniormästare i klubblag. Om det är lag som har lika många vinster efter morgondagens match kommer det spelas särspel om medaljplatserna. För förstaplats spelar man match tre hål i taget och för andra placeringar spelar man hål för hål.

  Det råder en god men laddad stämning inför morgondagen. Alla har som mål att ta medalj i tävlingen men ser sig redan som vinnare som kvalificerat sig till denna roliga finalvecka.

  Här kan du se morgondagens matcher

  Bilder från tävlingen

 3. Hills och Stockholm tar poäng i JSM Klubblag final
 4. JSM Klubblag

  Hills och Stockholm tar poäng i JSM Klubblag final

  Finalen av Skandia JSM Klubblag är igång på Lumine Golf Club i Spanien.  Hills och Stockholm gick vinnande ur deras respektive duell och toppar tabellen efter första dagens spel.

  Hills Golfklubb, Landeryds Golfklubb, Skaftö Golfklubb och Stockholms Golfklubb har spelat sig till en plats i finalen efter att ha tagit sig igenom tre kvalomgångar hemma i Sverige.

  I finalspelets första match möttes Hills GK och Skaftö GK. Det blev en spännande lagmatch som avgjordes först på 18:e hålet i den avgörande delmatchen. Hills GK var starka i foursome-matcherna. Rickard Wallin och Sofie Bringner tog hem sin match med siffrorna 4/2, medan Lisa Djerf och Ester Fägersten segrade med 4/3. Alfred Eriksson säkrade sin singelmatch på 18:e hålet och därmed en lagpoäng till Hills GK. 

  De regerande mästarna Stockholms GK tog en 4–1 seger mot Landeryds GK. Efter vinster av Filip Jinglöv och Felix Alnefelt i en foursome samt Alice Sundberg och Ludvig Eriksson i varsin singelmatch, var saken klar.

  Spanien bjöd på perfekt golfväder med dryga 20 grader och strålande sol. Den 11–16 november står Lumine Golf Club värd för finalkvalet till Europatouren och banan är i ett otroligt fint skick.   

  Imorgon möts Hills GK och Landeryds GK, medan Stockholms GK ställs mot Skaftö GK. På onsdag vet vi vilken klubb som kan titulera sig 2017 års juniormästare.

  Varje lagmatch består av fem delmatcher: mixed foursome, valfri foursome, singel flickor, singel pojkar och valfri singel.

  Bilder från tävlingen

  Resultat och startlista rond 2 

  Skribent

  Sofia Pettersson
 5. Fyra bästa lagen redo för JSM-final i Spanien
 6. JSM Klubblag

  Fyra bästa lagen redo för JSM-final i Spanien

  Slutspelet av Skandia JSM Klubblag är över och fyra spännande matcher är färdigspelade.

  Även denna dag började tidigt och spelarna var ute i kylan klockan 8. Det blåste något mer under dagen vilket gjorde matcherna extra spännande. Först ut var Skaftö Golfklubb och Onsjö Golfklubb, två lag från västsverige vilket skapade känsla av derby i matchen. Matcherna avslutades tidigt och med resultatet 4-1 till Skaftö åkte laget hem med en plats i finalen.

  I matchen mellan Stockhoms Golfklubb och Vasatorps Golfklubb fick vi bland annat se en delmatch som inte avslutades efter 18 hål utan gick vidare till hål 19. Med ett säkert par där kunde Alice Sundberg från Stockholm ta hem vinsten i sin match. Ebba Wittström och Viktor Bengtsson från Vasatorp rullade i mängder av birdies och vann sin foursomematch med bravur redan på hål 13. Den vinsten räckte dock inte, utan Stockholm vann resterande delmatcher och är därmed vidare till finalen. 

  Hills Golfklubb och Norrköping Söderköping Golfklubb fick sovmorgon och startade sina matcher klockan 10. Hills dominerade Mosjöbanan och vann samtliga delmatcher mot Norrköping Söderköping. Beatrice Wallin storspelade även idag och vann sin match redan efter hål 12, då 7 upp. Helgens framgång spred glatt humör i laget, som fick revansch från i fjol då de åkte ur JSM Klubblag på omgång ett.

  Vissa matcher blev däremot större nagelbitare. Mellan Delsjö Golfklubb, som vunnit JSM Klubblag både 2013 och 2015, och Landeryds Golfklubb var ställningen länge lika. Båda foursomematcherna avslutades på hål 17 med en vinst till vardera lag. Strax därefter avslutades även två av singelmatcherna, båda med vinst till Landeryd. Det gjorde att lagmatchen var över och biljetten till Spanien gick till Landeryd.

  JSM-finalen spelas i oktober på Lumine Golf Club utanför Barcelona. Där får vi alltså se Hills Golfklubb, Skaftö Golfklubb, Landeryds Golfklubb samt Stockholms golfklubb göra upp om pokalen och den meriterande titeln JSM-mästare 2017. Stort lycka till!

   

  Text och bild: Vilma Strand