Här är årets vinnare i Skandia Junior Open

Skandia Junior Open är nu avgjort efter tre dagars spel på Vasatorps Golfklubb. 118 spelare kom till start, 65 spelare klarade cutten inför sista ronden och Elin Esborn och Ludvig Åberg var de spelare som hade lägst resultat när alla spelare hålat ur.

Det blev spänning inpå sista hålet i pojkklassen. Viktor Hagborg Asp, Jesper Hagborg Asp (båda från Onsjö GK) och Ludvig Åberg (Eslövs GK) var alla ute efter segern vilket tydligt syntes ute på banan. Vem som var i ledning skiftade konstant och det var inte förrän på 18e green som det avgjordes. Ludvig ledde med ett slag och Jesper hade en längre putt för att ta tävlingen vidare till särspel. Han missade den med en hårsmån vilket innebar att segern var Ludvigs.

- Jag har haft en bra säsong med flera topp 10-placeringar så det känns grymt att jag lämnar sista omgången på Skandia Tour Elit med en seger. Jag går på golfgymnasiet som tränar här på klubben så det är i princip min ”andra” hemmabana vilket gör vinsten ännu roligare. Det var lite knackigt fram mot åttonde och nionde hålet idag men på tionde hålet sänkte jag en riktigt lång putt för par och därefter var jag på banan igen. Jag hade som mål att vinna den här veckan, säger Ludvig efter prisutdelningen.

Elin Esborn fortsatte sitt glänsande spel även idag och slutade på den fenomenala scoren -13 totalt, tio slag före tvåan.

En liten tjej får autograf av Elin Esborn.
Elin fick skriva autografer efter sin seger

- Det är första gången jag går under par alla ronder i en tävling. Jag var lite nervös i morse över om jag skulle hålla psyket, men efter första hålet kände jag att jag skulle klara det. Jag trivs jättebra på den här banan men framför allt så har formen varit toppen dessa dagar. Jag åker snart till college och att lämna Sverige med en färsk seger är skönt, berättar en glad Elin.

I samband med Skandia Junior Open spelas även Nations Cup som är en lagtävling. Varje nation får ställa upp med max två lag med fyra spelare i varje. Därefter räknas de tre bästa scorerna ihop efter rond 1 och 2. Även i denna tävling blev det svensk seger i både pojk- och flickklassen. Elin Esborn, Beatrice Wallin, Amanda Linnér och Frida Kinhult hade tillsammans lägst score på -12, 27 slag bättre än tvåan. Ludvig Åberg, Hugo Townsend, Christoffer Pålsson och David Nyfjäll vann i pojkklassen på par, sex slag före tvåan.

Precis som tidigare dagar har vädret varit fantastiskt och det är svårt att tro att det är September. Förra året fick spelarna kämpa med kraftig kyla och vind så de som spelade tävlingen i år igen var mer än nöjda och ser fram emot nästa år. Vi kunde helt enkelt inte ha fått en bättre tävling som sista omgång på Skandia Tour.

Grattis Elin och Ludvig!

 

Resultat

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Teen Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Teen Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open
 6. Teen Tour

  Fem särspelshål vid upplösningen av Skandia Junior Open

  Spelarna har bjudit på en söndag fylld av spänning. Röda siffror fyllde leaderboarden under spelets gång och ställningarna i toppen ändrades konstant.

  Redan vid åtta imorse strålade sensommarsolen över Salems Golfklubb. För de tidiga startande skapade motljuset problem att se utslagen från tee, men därefter har solen varit mycket välkommen av spelarna. Dagen har varit soligare men även blåsigare än de tidigare, vilket har gett extra spänning till finaldagen då årets upplaga av Skandia Junior Open skulle göras upp.

  Matilde Stenqvist, som låg i ledning med två slag på tjejsidan, började med birdie på hål 1. På samma hål gjorde Frida Kinhult bogey och det skiljde därmed ytterligare två slag mellan tjejerna i toppen. Därefter började Fridas birdieregn. Med totalt sju birdies i scorekortet kom hon in på sex under par, en total score på 65 slag som både var hela tävlingens bästa score och även banrekord. Fridas totala score på tre varv blev också -6, vilket ledde till ett guld i Skandia Juior Open 2017. Hon var glad över sin vinst och berättade att hon skulle hem och ladda om inför hösten. Kvar har hon nämligen två stora tävlingar, en på LET och finalen för JSM Klubblag.

  Killarnas leaderboard rörde sig desto mer under dagen. I ledarbollen gick Joel Sylvén, Victor Hagborg Asp och Ludvig Eriksson. Alla tre tappade några slag och strax hade vi tre nya namn i toppen. Både David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, och Kristoffer Max, Søllerød Golfklub i Danmark, kom in på 68 slag och klättrade mot prispallen. Det gjorde även Björn Rosengren från Halmstad, med en stabil runda på 70 slag. Kristoffer och Björn landade båda två på en total score om -3, vilket ledde till särspel. Publiken var stor när killarna slog ut på hål 18, ett kort par fyra med flera vattenhinder och bunkrar, för att göra upp om vinsten.

  Två delningar på birdie och ytterligare två delningar på par tog killarna till vad som skulle bli deras femte och sista särspelshål. Björns utslag placerades en bra bit ut till höger, varpå han slog upp inspelet till dryga metern. Kristoffers inspel fick en dålig studs och kickade fram och förbi flaggan. Han sänkte därefter sin relativt långa putt, och när Björns boll tagit ett halvt varv i hålkanten och fortsatt ur var det klart att vinsten blev röd-vit.

  Eftersom tävlingen var internationell har det också pågått en landskamp under helgen. Nations Cup, som tävlingen heter, spelas med fyra deltagare från samma land i vardera lag. Sverige, som hade överlägset flest spelare på både flick- och pojksidan, tog hem vinsten i Nations Cup med god marginal.

  Stort grattis till segrarna Kristoffer Max och Frida Kinhult!

   

  Resultatlista 

  Text och bild: Vilma Strand