Tjej i vit keps, vit tröja och vit kjol.

Albatross andra omgången av eliten

Första dagen på Skandia Tour Elite omgång två bjöd inte endast på ett flertal birdies utan även på en albatross av Linda Lundqvist från Bro-Bålsta GK. Linda är ledaren i klubbhuset på Åtvidabergs GK bland flickorna.

Morgonen inleddes med en blöt bana, tur väl sprack det upp relativt tidigt under förmiddagen och det blev en riktigt behaglig dag för spelarna. 

Linda Lundqvist gjorde sin första albatross på Åtvidabergs GK:s andra hål som är ett par fem. Linda berättar att hon såg den inte själv gå i utan hörde föräldrarna jubla. Det var andra slaget med en järnfemma som gick rakt i hål. Totalt kom Linda in på 69 slag
(1 under par). 

I pojkklassen leder Edvin Bäckström från Ullna Golf Club på 68 slag (3 under par) och tätt därefter ligger David Nyfjäll, Upsala Golfklubb och Joel Wendin, Gävle GK på 69 slag (2 under par).

Banan på Åtvidaberg är inte alldeles enkel, hålen löper genom ett böljande landskap. Några hinder utöver det vanliga finns i spel, nämligen ekenbuskar som finns i mängder och dessa kan ställa till det. Svaret på frågan till spelarna om hur banan är blev helt enkelt; "Knixig bana", "Inte så lång, men det gäller att placera bollen helt rätt".

Det blir spännande att följa andra tävlingsdagen på Åtvidabergs GK imorgon och se vem som klarar sig vidare till finaldag efter att cuten dragits. 

Resultat 

Startlista rond 2 

Bilder

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

 1. Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar
 2. Skandia Tour

  Teen Tour och Teen Cup nya namn på SGF:s juniortävlingar

  Nu släpps spelschemat till Svenska Golfförbundets juniortävlingar 2018. Den största nyheten är en namnändring på touren och cupen, som återgår till de klassiska namnen från 1986–1999.

  SGF:s juniortävlingar ger tusentals ungdomar möjlighet att tävla, utvecklas, ha kul och träffa kompisar. Tävlingsutbudet omfattar allt från den nationella cupen och touren till internationella event med Annika Sörenstam samt Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar. Upplägget samt antalet juniortävlingar under säsongen 2018 är detsamma som föregående år, utöver Teen Tour där det tillkommit ytterligare en tävling i form av en tourfinal.

  Den största förändringen för året blir att juniortävlingarna inte kommer att ha en namnsponsor, utan officiella partners i Folksam, Callaway och Puma samt officiella leverantörer i Dormy och Golfstore. Därmed byter flera av tävlingarna namn till följande (tidigare namn inom parentes):

  – Teen Tour (Skandia Tour)
  – Teen Cup (Skandia Cup)
  – JSM klubblag (Skandia JSM klubblag)
  – Grand Opening (Skandia Grand Opening)

  Den tidigare namnsponsorn Skandia är fortfarande med som huvudpartner till ANNIKA Invitational Europe.

  – Skandia är stolt över det långa samarbete vi haft med Svenska Golfförbundet och den gemensamma satsningen på juniorgolf som vi hoppas har skapat stora möjligheter för unga att satsa och njuta av sporten. Ett hälsosamt liv och rörelse är fortsatt viktiga frågor för Skandia och samarbetet med golfen fortsätter med tävlingen Skandia Invitational och ANNIKA Invitational Europe, men efter många år i juniorgolfen är det nu dags för någon annan att tillsammans med SGF ta vid och vi önskar dem all lycka till, säger Stina Liljekvist, chef varumärke & marknad på Skandia.

  Skribent

  Daniel är en man i 35årsåldern. Han har på sig en ljusblå skjorta men vikt krage. Över denna har han på sig en svart pullover. Han har blåa ögon och tittar in i kameran. Han har blont stylat kort hår.
 3. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 4. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.

 5. Lediga tjänster SGF Juniortävlingar
 6. Skandia Tour

  Lediga tjänster SGF Juniortävlingar

  Är du intresserad av att jobba på Svenska golfförbundet med juniortävlingar?  Då har vi två jobb som kan vara intressanta för dig!

  Säsongsarbetare till tävlingskansliet

  För mer information klicka här.

  Tournament Coordinator på SGF Juniortävlingar och Swedish Golf Tour

  För mer information klicka här.