Svenska mästerskapen i footgolf 2018 spelades 5–6 juli i Landskrona, som en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka. Här finns all information om tävlingen.

Logo SM-veckan 2018.

Emelie Andersson, SK Iron och Erik Lundin Olandsbygdens GK, segrade i de första officiella svenska mästerskapen i footgolf. SM spelades i Slottsparken och runt Citadellet i Landskrona den 5–6 juli och sporten var för första gången en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka. 2019 kommer mästerskapen att avgöras i Malmö.

 

Bildspel från footgolf-SM 2018. 1. Medaljörerna i herrklassen fr.v. Nicklas Karlsson (brons), Erik Lundin (guld) och Joacim Mårtensson (silver). 2. Medaljörerna i damklassen fr.v. Cecilia Thurlin (brons), Emelie Andersson (guld), Julia Berglind Nilsson (silver). 3. Erik Lundin jublar efter segerputten på 18:e. 4. Emelie Andersson med guldmedaljen.

Nyheter footgolf-SM

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Kort om Footgolf

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten kombinerar golf och fotboll och går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

SM-kval

  • Inga kvaltävlingar återstår.

Genomförda kval

Prova på-dagar

SM 2017 – på Isaberg GK

Film och bilder ovan: Intervju med Jacob Stenkil, klubbchef på Isaberg Golfklubb, samt bild på svenska mästarna 2017 Susanne Fahlström (dam), Giovanni Hanna (pojk), Tommy Svensson (herr), Ida Abrahamsson (flick).

Resultat SM 2017

Läs pressmeddelandet om de fyra historiska svenska mästarna som tog hem guldmedaljerna efter en spännande första SM-tävling i footgolf (dock ej officiell SM-status enligt RF). Fullständiga resultat:

Damer
Herrar

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.