Var med och spela SM i footgolf 2018! Kval 28 april till 17 juni på olika orter och final 5–6 juli i Landskrona som en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka.

Logo SM-veckan 2018.

Footgolf-SM 2018 för herrar och damer spelas i Landskrona den 5–6 juli i Slottsparken och runt Citadellet (se bilder från området genom att bläddra ovan). Ta chansen att tävla om det första officiella SM-tecknet i en ny härlig idrott där alla kan vara med – utan krav på förkunskaper. Mer information om tävlingen och vilka som får delta finns i tävlingsbestämmelserna.

Kvaltävlingar/klubbar som arrangerar SM-kval 

Swedish FootGolf OpenSjögärde GK. Prova på-dag 27 april, kval 28 april. Tävlingen är en del av FIFG Capital Cup 2018

Isaberg GK – prova på-dag och kvaltävling den 20 maj

Kiladalens Golf & Lodge – prova på-dag och kvaltävling 26 maj

Tomelilla GK – prova på-dag 14 juli

Olandsbygdens GK – prova på-dag 25 maj och kvaltävling 2 juni

Alvesta GK – prova på-dag och kvaltävling 3 juni

Storsjöbygdens GK – prova på-dag 9 juni, kvaltävling 10 juni

Lerjedalens GK – prova på-dag 2 juni, kvaltävling 16 juni

Mora GK – prova på-dag 26 maj, kvaltävling den 2 juni

Visingsö GK – preliminärt datum för kvaltävling 16 juni

Wittsjö GK – prova på-dag och kvaltävling den 26 maj

Landskrona, SM-banan – preliminärt datum 17 juni

Anmäl dig till en eller flera kvaltävlingar – klicka här

Kontakta respektive klubb för mer information och anmälan till SM-kvaltävlingen. Listan uppdateras när fler klubbar anmäler att de arrangerar SM-kvaltävling.

Anmälan till Footgolf-SM i Landskrona 5–6 juli

För spelare som har kvalificerat till SM från någon kvaltävling, eller var bland de tio bästa i SM 2017, kommer en anmälningslänk upp på denna sida under maj månad. För mer information om SM i Landskrona läs tävlingsbestämmelserna för SM.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. Tävlingsorganisationen tillhandahåller bollar till de spelare som inte har med egen fotboll. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor.

Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Om Footgolf-SM

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

SM 2017 – på Isaberg GK

Film och bilder ovan: Intervju med Jacob Stenkil, klubbchef på Isaberg Golfklubb, samt bild på svenska mästarna 2017 Susanne Fahlström (dam), Giovanni Hanna (pojk), Tommy Svensson (herr), Ida Abrahamsson (flick).

Resultat SM 2017

Mästerskapet är avgjort! Läs pressmeddelandet om de fyra historiska svenska mästarna som tog hem guldmedaljerna efter en spännande första SM-tävling i footgolf. Fullständiga resultat:

Damer
Herrar

 

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.