Fyra historiska guldmedaljörer korades när de första SM-tecknen i footgolf delades ut på Isaberg Golfklubb 2017. I år avgörs mästerskapet i Landskrona och är en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka.

Logo SM-veckan 2018.

Footgolf-SM 2018 spelas i Landskrona den 5-6 juli, i Slottsparken och runt Citadellet (se bilden). Kvalificeringsbanor kommer att presenteras i april.

Kvaltävlingar/Klubbar som arrangerar kval

Swedish FootGolf OpenSjögärde GK 27–29 april. Tävlingen är en del av FIFG Capital Cup 2018.

Olandsbygdens GK – prova på-dag 25 maj och kvaltävling 2 juni.

Alvesta GK – prova på-dag och kvaltävling 3 juni.

Storsjöbygdens GK – prova på-dag 9 juni, kvaltävling 10 juni.

Lerjedalens GK – prova på-dag 5 maj, kvaltävling 20 maj.

Kiladalens Golf & Lodge – prova på-dag och kvaltävling 26 maj.

Mora GK – prova på-dag 26 maj och kvaltävling någon gång i juni.

Hammarö GK – kommer att arrangera prova på-dag och kval, datum kommer inom kort.

Isaberg GK – prova på-dag och kvaltävling den 20 maj.

Kontakta respektive klubb för mer information. Listan uppdateras när fler klubbar anmäler att de arrangerar SM-kvaltävling.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. Tävlingsorganisationen tillhandahåller bollar till de spelare som inte har med egen fotboll. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor.

Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Om Footgolf-SM

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

SM 2017 – på Isaberg GK

Film och bilder ovan: Intervju med Jacob Stenkil, klubbchef på Isaberg Golfklubb, samt bild på svenska mästarna 2017 Susanne Fahlström (dam), Giovanni Hanna (pojk), Tommy Svensson (herr), Ida Abrahamsson (flick).

Resultat SM 2017

Mästerskapet är avgjort! Läs pressmeddelandet om de fyra historiska svenska mästarna som tog hem guldmedaljerna efter en spännande första SM-tävling i footgolf. Fullständiga resultat:

Damer
Herrar

 

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.