Fyra historiska guldmedaljörer korades när de första SM-tecknen i footgolf delades ut på Isaberg Golfklubb . Footgolf har varit en gren inom Svenska Golfförbundet sedan 2016 och SM 2017 var den första tävlingen i SGF:s regi.

Film och bilder ovan: Svenska mästarna 2017 Susanne Fahlström (dam), Giovanni Hanna (pojk), Tommy Svensson (herr), Ida Abrahamsson (flick), samt intervju med Jacob Stenkil, klubbchef på Isaberg Golfklubb. 

Resultat SM 2017

Mästerskapet är avgjort! Läs pressmeddelandet om de fyra historiska svenska mästarna som tog hem guldmedaljerna efter en spännande första SM-tävling i footgolf. Fullständiga resultat:

Damer
Herrar

Om Footgolf-SM

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

Praktisk information

Banan

Banskiss över den nyanlagda footgolfbanan på Isaberg GK där det första svenska mästerskapet i footgolf spelades 11-12 juli 2017.

Footgolf-SM 2017 spelades på Isaberg Golfklubb norr om Gislaved i Småland. Mästerskapsbanan är en kombination mellan Isabergs befintliga sex footgolfhål och tolv nyanlagda footgolfhål på Västra banan. Banan består av sex stycken par 3-hål, nio par 4-hål och tre par 5-hål. Ladda ner banskissen och se en intervju med Tommy Svensson som designat SM-banan.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. Tävlingsorganisationen tillhandahåller bollar till de spelare som inte har med egen fotboll. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna. 

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på Johan.