Rehab med golf och bowling

Bor du i Östersundstrakten, har en funktionsnedsättning och vill prova på en spännande aktivitet? Då är du välkommen att träna upp rörelseförmågan och träffa nya vänner på Bowlinghallen Kök & Bar och Storsjöbygdens Golfklubb.

Samtliga aktiviteter är pausade

På grund av virusutbrottet och risken för smittspridning är samtliga aktiviteter pausade tills vidare. Observera dock att projektet inte är inställt, utan kommer att återupptas så snart det är möjligt.

Mer information kommer.

Informationsträff 24 februari

Jonas Andersson, handigolfare, sträcker klubben ovanför huvudet med sin amputerade arm.

Välkommen till Mötesplatsen Östersunds Kommun, Krondikesvägen 60, måndag den 24 februari klockan 13.00.

Där får du träffa fysioterapeut samt spelare och tränare från golfen och bowlingen och höra mer om verksamheten och de 20 träningstillfällen vi erbjuder under 2020. 

Informationsträffen är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Vill du sedan börja med träningen kostar det 50 kronor per person och tillfälle.

Anmäl dig här (senast 21 februari)

Är du intresserad av träningen men kan inte komma på informationsträffen? Fyll i anmälan ändå och kryssa i alternativet "kan inte komma".

Med smarta hjälpmedel och anpassad verksamhet kan alla spela golf och bowling. Är du född 2004 eller tidigare och har en fysisk eller intellektuell funktionsnedsättning, är du varmt välkommen att delta i vår träning. Ta gärna med en familjemedlem eller vän som också vill spela.

Säg ja till ett friskare och socialare liv genom idrotten.

Bowlinghall med flera spelare. Kvinna kastar ett rosa klot.

Bowlingen

Bowlingträningen sker i Östersund på Bowlinghallen Kök & Bar under nio veckor. Träningen sker på onsdagar klockan 15.00 varje vecka, med start 11 mars.

Datum:

11 mars, 18 mars, 25 mars, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april, 29 april och 6 maj.

Golfen

Manlig golfspelare i en paragolfer (specialbil för handigolfare) svingar ur en bunker.

Golfträningen sker i Ångsta, strax söder om Östersund, på Storsjöbygdens Golfklubb under elva veckor. Träningen sker på tisdagar klockan 18.00 varje vecka, med start 23 juni.

Datum:

23 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augusti, 11 augusti, 18 augusti, 25 augusti och 1 september.

Så läggs träningen upp

Träningen kommer att vara flexibel och individanpassad. Först görs övningar på individnivå av projektets fysioterapeut, för att öka din balans, koordination och motorik. Sedan går vi in på de specifika rörelsemönstren för bowling och golf.

Vi utlovar ett roligt aktivitetsår där du får möjligheten att träna upp din rörelseförmåga med målet att kunna bowla och golfa tillsammans med nya kompisar i en social härlig miljö.

Golf och bowling passar alla

Kampanjbild "Framåt för fler i rörelse" med texten "Ja till idrott för alla hela livet", paragolf.

Är du rullstolsburen, amputerad, kortväxt eller har fått stroke eller Parkinson? Har du haft en funktionsnedsättning hela livet eller nyligen råkat ut för en sjukdom eller olycka?

Oavsett din situation och fysiska förutsättning kan golfen och bowlingen hjälpa dig med rehabilitering och erbjuda ett mer aktivt och socialt liv.

– Golf är en lågintensiv idrott och därför bra i rehabiliteringssyfte. På ett lustfyllt sätt tränar du upp motorik, koordination och balans i ett socialt sammanhang.

Sten Forsberg, förbundsläkare golf

Vad kostar det att delta?

Kostnaden för dig som deltagare är subventionerat genom Framåtfonden. Du betalar endast 50 kronor per person, per tillfälle. Du får självklart låna utrustning som gör att du kan spela oavsett fysisk förutsättning. Vid informationsträffen berättar vi mer och gör en lista över vad vi behöver införskaffa.

Bakgrund till verksamheten

Projektet »Ja! Tillsammans för ökad livskvalitet« har beviljats medel ur Framåtfonden för att erbjuda dig med fysisk funktionsnedsättning och din familj året runt-verksamhet på golfklubbar och bowlinghallar.

Östersund är en av fem orter där denna verksamhet kommer att starta under 2020. Hoppas att du vill vara med!

Vid frågor, vänligen kontakta

Porträttbild på John Lindberg.