Nya golfregler 2019

Här samlas den senaste informationen om det moderniserade regelverket för golfspelet som träder i kraft 2019.

Status för det svenska förberedelsearbetet:

Lägesrapport september 2018

Lägesrapport maj 2018

 

De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA har under fem års tid arbetat med att förenkla och modernisera golfens regelverk. Förslaget innebär att golfreglerna ska bli färre, enklare och skrivna på ett lättare språk, vilket är bra för spelet både idag och i framtiden.

Regelboken klar på engelska

I mars 2018 publicerades den slutgiltiga kompletta regelboken 2019 som finns att ladda ned på R&A:s hemsida (scrolla ned till Resource Library). Den följs av en något kortare Players edition och slutligen en Guidebook som preliminärt kommer i september. Först då är de fullständiga golfreglerna 2019 offentliggjorda. 

Rekommendation: vänta med att plugga nya regler

Det är upp till var och en att börja läsa det engelska materialet, men då vi spelar hela säsongen 2018 efter befintliga regler kan det vara klokt att avvakta för att inte röra till det. R&A rekommenderar alla länder att vänta med information och utbildning till årets fjärde kvartal, och det rådet kommer vi att följa.

Utbildning för Golfsverige startar fjärde kvartalet 2018

SGF och dess regelkommitté jobbar sedan länge stenhårt i det tysta med översättningar och kommer att vara redo att utbilda Golfsverige från oktober 2018.

Då är det också fritt fram att plugga in och prata om golfreglerna 2019, hur mycket och hur ofta som helst.

Mer information, en sammanfattning av de största förändringarna samt regelfilmer som visar några av de nya regelsituationerna finns hos R&A och USGA.

För mer information, kontakta

Porträttbild på Claes.