Elite Hotels blir ny partner till Svenska Golfförbundet

Målsättningen med det nya samarbetet är att skapa bättre förutsättningar för tävlingsgolfare. Avtalsperioden sträcker sig från 2021 till 2024.

– Vi ser mycket fram emot att starta detta nära samarbete med Svenska Golfförbundet. Elite Hotels har sedan länge jobbat med att erbjuda hotellupplevelser för golfare på alla våra orter och nu känns det fantastisk att kunna växla upp och bli ännu bättre på det i vår roll som partner till golfförbundet, säger David Halldén, VD på Elite Hotels. 

Svenska Golfförbundet arrangerar årligen ett stort antal tävlingar på nationell nivå, som juniortouren Teen Tour, svenska mästerskap, Folksam Paragolf Tour, proffstourerna Nordic Golf Tour och MoreGolf Mastercard Tour samt Svensk Golf Senior Tour med åldersklasser från 25 år och uppåt.

Samarbetet med Elite Hotels ger tävlingspelarna och deras medresenärer möjlighet att boka kvalitativt boende till ett bra pris, med anpassade frukosttider och bra lösningar för middag efter spelet. Elite Hotels kommer även bidra med att stärka upp prisbordet på tävlingar inom Teen Tour Elite och Svensk Golf Senior Tour.

På utvalda orter finns planer på att, så snart coronasituationen tillåter, skapa större evenemangsveckor i samarbete med destinationernas visit-företag. Exempelvis flera förbundstävlingar samlade på samma ort under samma vecka, samt exklusiva golfpaket med boende, golfspel och pro-am-platser till de nationella dam- och herrproffstourerna.

–  Det är glädjande att vi inleder ett samarbete med Elite Hotels kring golftävlingar. De kommer att vara en viktig partner när vi under kommande år planerar att utveckla vår tävlingsverksamhet på flera av de orter där Elite Hotels finns representerade. I partnerskapet kommer vi även stödja Elite Hotels i att utveckla sitt erbjudande till alla golfare framöver, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.
 

För mer information, kontakta:

Mathias Resare, marknadschef Svenska Golfförbundet
mathias.resare@golf.se, 072-547 61 89

Alexander Hagring, Försäljningsdirektör Elite Hotels

alexander.hagring@elite.se  tel.nr 070-603 20 22

 

Om Svenska Golfförbundet

Svenska Golfförbundet (SGF) bildades 1904 och är ett av Sveriges äldsta och största specialidrottsförbund med 448 klubbar och 538 962 medlemskap fördelade på 21 distrikt. SGF:s vision är Världens bästa golf – för alla och förbundet arbetar för att öka synligheten kring golf som motions- och tävlingsidrott och golfens stora samhällsnytta. Läs mer på golf.se.
 

Om Elite Hotels

Elite Hotels består i dag av mer än fyrtio kvalitetshotell från Malmö i söder till Kiruna i norr. Våra hotell återfinns oftast i unika och varsamt renoverade byggnader där varje hotell har sin egna historia och speciella karaktär. Vår ambition är att förena klassisk stil med moderna trender och skapa en minnesvärd hotellvistelse. Att bo på Elite Hotels skall vara något annat än att bara ta in på ett hotell. Vi vill ge en totalupplevelse och förmedla en känsla av tradition, kvalitet och flärd. Läs mer på elite.se.