Ungt svenskt lag till flick-EM i golf

Sverige åker till lag-EM i Slovakien med ett formstarkt flicklandslag. Det visar de resultat spelarna presterat under säsongen. En veteran och tre mästerskapsdebutanter finns bland de fyra uttagna landslagsspelarna.

Bilden: Ester Fägersten gjorde lag-EM-debut 2018, när hon var med och brons på hemmaplan på Forsgårdens GK. I år är hon veteranen i det unga och formstarka flicklandslaget. Foto: Göran Söderqvist.

Lag-EM flickor, eller European Girls’ Team Championship som mästerskapet officiellt heter, spelas den 23–26 september på Borsa Golf Club, fyra mil öster om Slovakiens huvudstad Bratislava. Mästerskapet är öppet för spelare upp till 18 år.

Ester Fägersten från Hills GK är den rutinerade spelaren i det svenska laget. Hon gör sitt tredje lag-EM och var med i det svenska lag som 2018 tog brons på hemmaplan. De tre debutanterna är Maia Samuelsson, Karlstad GK, Matilda Jonsson, Kumla GK och Meja Örtengren, Landeryds GK.

Debutant är även lagets coach David Olsson som nyligen tillträdde som coach för flicklandslaget och som nu gör sitt första mästerskap.

– Målet är att få fram det bästa ur varje spelare och försöka ta så många segrar i matcherna vi kan. Vi siktar på att ha fokus på det vi kan påverka och få många bra lärdomar att ta med för framtiden, både på och vid sidan av golfbanan, säger David Olsson.
 

Coach David Olsson om de svenska spelarna:

► Ester Fägersten, 18 år från Hills Golfklubb, är en mycket stabil spelare vars styrka är att hon inte har några svagheter. Ester har varit med i lag-EM tidigare och vet vad som krävs när det blir tuffa lägen. Hon har också nära till skratt som alltid sprider sig i laget.

► Maia Samuelsson, 18 år från Karlstad Golfklubb, är efter många års boende utomlands en rutinerad spelare. Hennes puttning är i världsklass och går alltid att lita på, och hon kan även i övrigt visa upp ett vasst spel. Den värmländska dialekten hörs fortfarande, trots många år utomlands. Maia har börjat på college och spelar där för Jacksonville University.

► Matilda Jonsson, 16 år från Kumla Golfklubb, är en långtslående spelare. När du tror att bollen ska landa så är den fortfarande i luften. Matilda har i år visat upp ett mycket fint spel på Nordic Golf Tour och tagit stora kliv framåt med sin golf.

► Meja Örtengren, 15 år från Landeryds Golfklubb, representerade Sverige på European Young Masters tidigare i år och för sin ringa ålder har hon ett spel utöver det vanliga. Med stor hunger för att bli bättre tar hon kliv varje dag. Detta har visat sig genom några topp tio-placeringar på Nordic Golf Tour och nu senast med seger på Teen Tour Elite.


Fakta Lag-EM flickor

Spelare:
– Ester Fägersten, Hills Golfklubb
– Maia Samuelsson, Karlstad Golfklubb
– Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb
– Meja Örtengren, Landeryds Golfklubb

Coach: David Olsson
Assisterande coach: Fredrik Wetterstrand

Tävlingsbana: Green Resort Hrubá Borša, Borsa Golf Club

Start- och resultatlistor: finns på tävlingens officiella hemsida

Sveriges senaste medalj: brons 2018 på Forsgårdens Golfklubb

Sveriges senaste seger: 2017 i Finland

 

Högupplösta bilder

Bilder på spelare kan laddas ner här för fri användning. Ange fotograf, syns vid markering av bild. 

tävlingens hemsida kommer officiella bilder att laddas upp under mästerskapet.
 

För mer information och kontakt med spelare:

David Olsson, coach flicklandslaget, Swedish Golf Team
E-post:
david.olsson@golf.se, mobil: 073-391 61 45