Fokus på unga tjejers hälsa och villkor i idrotten när Annika Sörenstam bjuder in till tävling

Den elfte upplagan av ANNIKA Invitational Europe spelas 17–20 juni på Vasatorps golfklubb utanför Helsingborg. En pressträff inför flickjuniortävlingen anordnas måndag 17 juni. 

Världens genom tiderna bästa kvinnliga golfspelare – 89 segrar som professionell inklusive tio majors – engagerar sig efter karriären för att ge tillbaka till golfen. Fokus ligger på unga tjejers hälsa och möjligheter att idrotta på lika villkor som killar.

Annika Sörenstam gör det bland annat genom den egna tävlingen ANNIKA Invitational som arrangeras i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Nya Zeeland samt Ladies European Tour-tävlingen i Sotogrande, Spanien, som är kopplad till hennes juniorsatsning, och damtävlingen på Augusta National, USA.

Annika Sörenstam ser fram emot att få komma hem och träffa de 79 högst rankade tjejerna 15–18 år i Europa, inklusive 20 från Sverige, samt även engagera sig i Vasatorps satsning på sommarlovslediga tjejer och killar i Helsingborg – ungdomar som normalt sett inte kommer i kontakt med golfen.  

– Vi har mycket på gång över världen just nu, men det är alltid lika kul att komma hem till Sverige, speciellt till Vasatorps GK där jag vann 2002. Jag och familjen ser alltid fram emot den här veckan med roliga dagar och riktigt bra golf. Syftet är att tjejerna ska få riktigt bra tävlingar där de kan mäta sig mot de bästa, kombinerat med utbildning och teambuilding, säger Annika Sörenstam och fortsätter:

– Jag hoppas också att Familjedagen under tävlingen kan inspirera till att fler barn och ungdomar provar på golf, som ett sätt att bli mer aktiva. Det är ett kul initiativ från klubben för att nå ut till familjer som inte tidigare kommit i kontakt med golfklubbar och upptäckt miljön och den gemytliga atmosfären på en golfklubb, eller upplevt tjusningen med spelet.

Parallellt med ANNIKA Invitational Europe arrangeras ANNIKA Cup, där de tolv högst rankade spelarna i Sverige 13–15 år bjuds in att delta. Förutom specialträning med världsstjärnan får deltagarna en inblick i vad som väntar på touren och delta i teambuildingaktiviteter tillsammans med tjejerna i tävlingen.
 

Inbjudan till pressträff

Välkommen på pressträff med Annika Sörenstam måndagen den 17 juni på Vasatorps golfklubb, klockan 15.00–16.00. Det finns möjlighet till tre exklusiva intervjuer om tio minuter efter den inledande presskonferensen. Riksmedia kommer att prioriteras. Anmälan till pressansvarig Thomas Björn senast onsdag 12 juni.

Det finns också möjlighet till enstaka förhandsintervjuer på telefon innan Annika Sörenstam kommer till Sverige för tävlingen. Snabb anmälan vid intresse för det sistnämnda.
 

Deltagande svenskor i ANNIKA Invitational Europe 2019:

Amanda Linnér, Hills GK

Anna Wallin, Skyrups GK

Emma Henningsson, Linköpings GK

Filippa Sundqvist, Kungsbacka GK

Federica Tavelli Westerlund, Landeryds GK

Isabella Hahne, Hills GC

Josefine Gustafsson Winkle, Bokskogens GK

Karla Lagerström, Viksjö GK

Louisa Carlbom, Gräppås GK

Lovisa Gunnar, Landeryds GK

Matilda Cederholm, Barsebäck GCC

Minonna Falkman Lehes, Göteborgs GK

Meja Örtengren, Landeryds GK

Nathalie Borg, Haninge GK

Nora Sundberg. Stockholms GK

Rebecca Gyllner, Gävle GK

Sanna Lundmark, Skellefteå GK

Sara Ericsson, Lidingö GK

Siri Jansson, Ängsö GK

Vilma Sundberg, Norrköping Söderköping GK
 

Ytterligare fakta om tävlingen finns här. Bilder, intervjuer och uppdateringar kommer också att publiceras på tävlingens officiella Facebook-sida.


För mer information om tävlingen kontakta:

Daniel Rosendahl, projektledare Svenska Golfförbundet
E-post: daniel.rosendahl@golf.se, mobil: 073-415 43 50

Pelle Sättare, VD/klubbchef Vasatorps golfklubb
E-post: pelle.sattare@vasatorp.golf, mobil: 070-848 14 01
 

För anmälan till presskonferensen och andra mediafrågor, kontakta:

Thomas Björn, pressansvarig
E-post: thomas@idrottenskraft.se, mobil: 070-230 24 84