Sverige firar Golfens dag lördag 25 maj

För tredje året i rad arrangeras Golfens dag för nya och befintliga golfare. Drygt 170 golfanläggningar från norr till söder bjuder in allmänheten att prova på golf och bekanta sig med Sveriges största individuella idrott.

Golfens dag är en extra bra möjlighet att få ett smakprov på en idrott du kan hålla på med hela livet

Intresset för golf är stort och varje år börjar tusentals nya människor att spela. Men fortfarande finns trösklar för vissa som aldrig besökt en golfklubb. Vad är det för kläder som gäller? Får jag vara på klubben om jag inte är medlem? Är det inte svårt att ta Grönt Kort?

Golfens dag lanserades 2017 med målet att räta ut frågetecknen och visa upp golfens unika värden för en bred allmänhet – glädjen, bollträffen, gemenskapen, naturen, lugnet och motionen. Nu har projektet gått in i sitt tredje år och de cirka 170 deltagande golfklubbarna runtom i Sverige laddar för att välkomna nya människor i alla åldrar med roliga aktiviteter och möjlighet att testa golf.

– Golfklubbarnas dörrar står alltid öppna för den som vill börja med golf eller äta en bit mat i vacker miljö, men Golfens dag är en extra bra möjlighet för den nyfikne att få ett smakprov på en rolig och social idrott du kan hålla på med hela livet, säger Claes Björklund, nationell projektledare för Golfens dag.
 

Sammanfaller med återvinningskampanj

Den 20–26 maj anordnar golfbranschens största aktörer "Green Week Golf Recycling" tillsammans med företaget Suez. Då är det möjligt att lämna in förbrukad och överbliven golfutrustning för återvinning i Dormys varuhus, utvalda Golfstore- och PQ-butiker samt utvalda golfklubbar som är med i Golfens dag.

Golfkläder och skor går oavkortat till Röda Korsets secondhand-verksamhet och allt överskott från metallåtervinningen går till att främja miljöarbetet inom golfen. Lista över inlämningsplatser och mer information finns här.
 

Om Golfens dag

Golfens dag är en nationell samlingsdag för golf som hade premiär 2017 med syfte att tillvarata det stora golfintresset i Sverige, marknadsföra hela industrin och sprida golfens fördelar inom friskvård, miljö och besöksnäring till en bred allmänhet. Projektet drivs nationellt av Svenska Golfförbundet tillsammans med Golfsveriges största organisationer (tränarorganisationen PGA, greenkeeperorganisationen SGA, golfadministratörernas förening GAF och återförsäljar- och leverantörsföreningen Golf & Companies) och arrangeras av landets golfklubbar, träningsanläggningar och pay & play-banor. Läs mer och hitta alla deltagande klubbar på golfensdag.se.
 

Bilder och kampanjmaterial

Kampanjmaterial med bilder, banners och filmer för fri användning av arrangörer, media och andra intressenter finns att ladda ner här
 

Besök Golfens dag

Är du journalist och vill besöka ett Golfens dag-evenemang? Hör av dig till projektledare Claes Björklund (kontaktuppgifter nedan) för tips om arrangerande klubbar i din region. Alternativt hitta närmaste golfklubb på kartan på golfensdag.se och ta direktkontakt.
 

För mer information:

Claes Björklund, nationell projektledare för Golfens dag
Svenska Golfförbundet
E-post: claes.bjorklund@golf.se
Mobil 070-858 42 82