Ingrid Lindblad segrare i Annika Sörenstams tävling

Den svenska landslagsspelaren från Ringenäs Golfklubb tog hem segern genom särspel när ANNIKA Invitational USA avgjordes på World Golf Village i St. Augustine, Florida. 

Den första svenska segern i Annika Sörenstams juniortävling ANNIKA Invitational USA kom i elfte upplagan. Segern medför att 18-åriga Ingrid Lindblad får en inbjudan till Florida’s Natural Charity Classic i mars, en proffstävling på LPGA Tours undertour Symetra Tour.

– Detta har verkligen varit en galen vecka! Jag ville inte sätta för mycket press på mig själv efter vintersäsongen men kände ändå att spelet fanns där. Att vinna den här tävlingen känns verkligen jättestort och att göra det efter särspel känns helt sjukt, säger Ingrid Lindblad efter segern.

– Jag tror att det kommer vara nervöst att lira på Symetra Tour, men samtidigt lärorikt. Jag hoppas att jag kan se vad Symetraspelarna gör och förhoppningsvis lära mig något av det, säger Ingrid Lindblad om att spela med proffsen.

Ingrid avgjorde med ett säkert par på det första särspelshålet, då de två andra spelarna, sydafrikanen Kaiyuree Moodley och hemmahoppet Jensen Castle, båda missade green med sitt inspel och inte lyckades chippa och enputta.

Detta var Ingrids första tävling på AJGA (American Junior Golf Association). Hon är ändå rutinerad med flick-EM-brons samt internationella segrar både på Irland och i Tyskland på meritlistan. Hon slutade även tvåa när ANNIKA Invitational Europe 2018 avgjordes på Kungliga Drottningholms Golfklubb.

Tävlingen spelades 18–21 januari 2019 över 54 hål. 72 av världens bästa flickjuniorerna från 17 länder deltog, varav sju av topp 25 på den globala rankinglistan. Ingrid Lindblads scorer var 73-70-71 för totalt 214, vilket är två under par.

För kontakt med Ingrid eller för mer information, kontakta Fredrik Wetterstrand, landslagscoach för damer amatörer: fredrik.wetterstrand@golf.se +46 70 394 01 10.

Bilderna är fria att använda, ange Foto: AJGA.

Mer information och fullständiga resultat på AJGA:s hemsida.