Final i Handigolf Tour på Dalsjö Golfklubb

Den 22–23 september samlas 16 av landets skickligaste spelare i Falun för finalen i Handigolf Tour, den nationella golftouren för personer med fysisk och intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Efter årets fyra deltävlingar runtom i Sverige har totalt 16 spelare kvalificerat sig till finalen – åtta i klassen för fysisk funktionsnedsättning och åtta i intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Spelformen är matchspel och tävlingen startar klockan 09.00 både lördag och söndag.

Spelarna som deltar på touren är bland annat amputerade, cp-skadade, synskadade, intellektuell funktionsnedsättning, autism, ADHD, rullstolsburen, har en förvärvad skada (stroke) eller är kortväxta. Flera av årets finalister är med i svenska handigolflandslaget och har representerat Sverige i internationella sammanhang. Däribland Niklas Viktor, Hinton GC och Jesper Gutke, Dynekilens GK som båda utsågs till Årets Handigolfare och fick motta Henrik Stensons stipendium tidigare i sommar.

– Vi har haft en fantastisk säsong på Handigolf Tour med välarrangerade tävlingar, bra golf och tufft motstånd. Årets finalister har gjort en stor prestation som har kvalificerat sig till finalen på Dalsjö Golfklubb och nu ser vi fram emot att få kora 2018 års totalsegrare, säger Helena Brobeck, ansvarig för handigolf på Svenska Golfförbundet.
 

Finalister fysisk funktionsnedsättning:

Björn Jonsson, Hässelby GK (Stockholm)
Niklas Viktor, Hinton Golf Club (Malmö)
Ronnie Ekström, Roslagens GK Norrtälje
Stefan Isaksson, Tortuna GK (Västerås)
Per-Christian Nygren, Kinds GK (Svenljunga)
Benny Ahlinder, Gävle GK
Jan Schönemann, Skövde GK
Olle Tjärnberg, Hässelby GK (Stockholm)
 

Finalister intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Isak Brink, Hinton Golf Club (Malmö)
Jesper Gutke, Dynekilens GK (Strömstad)
Matilda Jonsson, Kumla GK
Felix Norrman, Köpings GK
Maria Brodell, Borås GK
Marcus Sunnäng, Borås GK
Sebastian Davidsson, Torslanda GK
Örjan Swenson, Österåkers GK

Startlista och resultatlista kommer att finnas tillgänglig här.
 

Högupplösta bilder

Bilder på flera av finalisterna kan laddas ner här och får användas fritt. Ange fotograf Susanne Persson eller Lina Hoof (syns vid markerad bild). Bilderna är tagna vid Swedish Open for Disabled i augusti samt Henrik Stenson Handicamp i juli. 
 

För mer information och kontakt med spelare:

Helena Brobeck, handigolfansvarig på Svenska Golfförbundet, tel 08-622 15 07, e-post helena.brobeck@golf.se.
 

Om handigolf

Sedan 1996 är handigolf integrerad i Svenska Golfförbundets verksamhet med uppdraget att utveckla golf för personer med fysisk och intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Handigolfgruppen ansvarar för tour och landslag samt bidrar med kunskap, utbildning och stöd till distrikt och klubbar så att de ska kunna utveckla golf för denna kategori av spelare. Svenska handigolfare kan tävla på klubbnivå, spela Handigolf Tour, delta i SM och representera Sverige internationellt. Sedan 1990-talet representeras Sverige av ett framgångsrikt handigolflandslag med medaljer i VM och EM på meritlistan.

Mer om svensk handigolf på golf.se/handigolf
Mer om Handigolf tour på golf.se/handigolftour