VM-brons till flicklandslaget i golf

Ingrid Lindblad, Ringenäs GK, Andrea Grimberg-Lignell, Hills GK och Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK bildar det svenska succélag som delade bronset med Kanada vid Toyota Junior Golf World Cup i Japan. Guldet gick till hemmanationen och Sydkorea tog silver.

Bilden fr v: Coach Carl Gustavsson, Ingrid Lindblad, Kajsa Arwefjäll och Andrea Grimberg-Lignell

Det är en helt ny laguppställning i det svenska flicklandslag som i år tagit över stafettpinnen från förra årets framgångsrika team. Säsongen har börjat fantastiskt med två internationella segrar och nu blev det bronsmedalj i flick-VM på Chukyo Golf Club utanför Nagoya.

Sverige slutade på totalt 2 över par (578 slag), samma resultat som Kanada och ett slag före titelförsvarande USA. Hemmanationen Japan segrade på 22 under par (totalt 554 slag) och silvret gick till Sydkorea på -12 (totalt 564).

– Att ta ett brons var inte alls givet. Att Japan och Korea är riktigt bra vet vi ju, men USA vann förra året och har ju alltid ett bra lag. Detta är ytterligare ett steg framåt för de svenska tjejerna som har tagit stora kliv hela året, säger Carl Gustavsson.

Kanada såg länge ut att ha ett klart grepp om bronset men föll tillbaka under de allra sista hålen. Sverige spelade jämt under hela veckan och fick betalt för vårt stabila spel och tog sig till sist upp till delad tredjeplats. 

– Vi har gjort en stabil insats under alla fyra tävlingsdagar. En grundinställning är att vi alltid kan lära oss något, oavsett hur resultatet blir. Inför fortsättningen av säsongen känns det bra att vi jobbar med detta i verkligheten och inte bara säger det. En tävling innebär inte bara spelet på banan utan också träning för framtiden, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

Det var också en individuell klass under VM. Där var Ingrid Lindblad bästa svenska med en sjätteplats efter ronder på 70, 72, 71 och 72, totalt 285 slag.

Tidigare under säsongen har laget tagit flera internationella topplaceringar. 17-åriga Andrea Grimberg-Lignell var femma på Spanska Öppna, 18-åriga Ingrid Lindblad blev nia på Franska Öppna och vann German Girls i början av juni och Kajsa Arwefjäll, 17 år, segrade i Irish Girls i april.

Nu reser laget hem till Sverige och direkt till Stockholm för den europeiska stortävlingen ANNIKA Invitational Europe som spelas i midsommarveckan på Kungl. Drottningholms Golfklubb. I juli väntar också ett hemma-EM för flicklandslaget på Forsgårdens Golfklubb. Laget dit tas ut efter ANNIKA Invitational Europe.


Komplett resultatlista Toyota Junior Golf World Cup:

Lagresultat
Individuella resultat
 

Fakta om tävlingen:

Speldatum: 12–15 juni 2018
Spelplats: Chukyo Golf Club, Japan
Format: 72 håls lagspel där två av tre resultat från varje rond räknas.
Mer information: Se tävlingens officiella hemsida: www.wjgtc.org
 

För mer information och kontakt med spelare:

Carl Gustavsson, coach flicklandslaget
Tel: +46 70 544 04 76, e-post: carl.gustavsson@golf.se