Rutinerade handigolfare till EM i Portugal

Fyra spelare är uttagna att representera Sverige i individuella europamästerskapet för golfare med fysisk funktionsnedsättning. EGA European Championship for Golfers with Disability spelas på Troia Golf Resort i Portugal 6–8 juni 2018.

– Sverige ställer upp med rutinerade spelare som har många meriter runt om i världen. Troia är en utmanande bana. Här gäller att slå rakt och långt för utanför fairways ligger både sanddyner och hög ruff. Vinden och längden på banan kommer att påverka spelarna mer än vad de tror, säger Daniel Stark, coach för det svenska handigolflandslaget.

Daniel Stark har varit coach för handigolflandslaget sedan 2004 och har många stora framgångar på meritlistan som landslagscoach, bland annat VM-guld, flera EM-guld och British Open-segrar. Så här presenterar han de svenska spelarna i individuella EM 2018:

Marcus Malo, Delsjö GK
– Marcus Malo är den mest rutinerade av alla spelare i handigolflandslaget. Han har varit med i världseliten under många år och vunnit flera stora mästerskap inklusive lag-VM 2014. Marcus är en taktiskt skolad golfare som inte slarvar bort något i onödan. Magisk på att förbereda sig inför tävlingar.

Johan Kammerstad, Lanna Lodge Golfresort
– Johan Kammerstad har tillsammans med Marcus Malo och Joakim Björkman bland annat vunnit Lag-VM i Japan 2014. Han har också flera EM-segrar. Johan har alla delarna av spelet som kan göra honom till en mästare igen. Nu har även puttningen kommit på plats. Bäst när det gäller!

Joakim Björkman, Frösåker G&CC
– Joakim Björkman har rutin från många landslagsuppdrag över hela världen och flera segrar i mästerskap och internationella tävlingar. Det finns inte många i världen som slår bättre wedgar än honom. Joakim har haft flera bra år ute i Europa och det ser ut som att även det långa spelet börjar sitta bra. Här kan det bli låga resultat.

Rasmus Lia, Idrefjällens GK
– Rasmus Lia har utvecklats enormt under de senaste åren. Han vann bland annat Handigolf Tour 2016, den yngsta segraren någonsin. Detta är hans internationella mästerskapsdebut. Rasmus är lagets mest vältränade atlet och kör stenhårt med sin fysträning. Samtidigt har han alla delarna av golfspelet på plats.

 

Mer information:

Kontaktpersoner:

Daniel Stark, coach handigolflandslaget (även för kontakt med spelarna)
E-post: daniel.stark@hgk.se, mobil: 070-858 40 29

Helena Brobeck, handigolfansvarig
E-post: helena.brobeck@golf.se, mobil: 070-910 09 60
 

Startlistor och resultatlistor med mera kommer att publiceras här.

Högupplösta bilder finns att ladda ned här. Sidan kommer att uppdateras med nytagna spelarbilder under måndag/tisdag 4-5 juni. 

Mer om handigolflandslagetgolf.se och följ Handigolf Sweden på Facebook för aktuella uppdateringar om landslaget och övrig handigolfverksamhet.