18-åriga Ingrid Lindblad tog golfseger i Tyskland

Flicklandslagsspelaren från Ringenäs Golfklubb utanför Halmstad spelade under lördagen hem German Girls Open i imponerade stil. Lindblads seger var flicklandslagets andra i år och innebär också tionde veckan i rad med svensk seger i internationella golfsammanhang.

Tre ronder på 68 slag, varav de sista två bogeyfria, tog Ingrid Lindblad till seger med ett slag före italienskan Allesia Nobilo när mästerskapet avgjordes på tidigare Solheim Cup-banan Golf Club St. Leon Roth. Totalt slutade hon 14 under par. Förra året segrade Linn Grant i detta tyska flickmästerskap och i år försvarade alltså Lindblad titeln åt Sverige.

– Det känns jättebra! Det har varit kul att spela en så fin bana. Jag har spelat bra och gett mig själv väldigt många birdiechanser, säger Ingrid Lindblad om sitt spel efter prisutdelningen.

Lindblads seger är den andra internationella för flicklandslaget i år, tidigare segrade Kajsa Arwefjäll i Irland. Den förlänger också Sveriges internationella segersvit på amatör- och proffsnivå, som startade med Pernilla Lindbergs majorseger i ANA Inspiration, till tio veckor i rad (se hela listan längre ned).

Det var jämt ända till slutet och Ingrid visste vad som gällde när hon stod på 18:e tee.

– Inför tionde hålet såg jag att Nobilio var -11 och förstod att det inte skulle bli helt enkelt. Sen fick jag i en putt direkt på 10:an. På 17:e hålet såg jag att hon sänkte sin birdieputt och då blev jag lite nervös. Jag visste då att jag behövde par på sista hålet så jag valde en klubba extra vid inspelet och slog ett lugnt slag in mot green och efter en tvåputt var det klart, säger Ingrid Lindblad.

Närmast på schemat väntar lag-VM i Japan för flicklandslaget. Mästerskapet spelas 12–15 juni Chukyo Golf Club utanför Nagoya. Där får Ingrid sällskap av Andrea Grimberg-Lignell, Hills Golfklubb och Kajsa Arwefjäll från Ljunghusens Golfklubb (se bild). 

I juli väntar också ett lag-EM på hemmaplan för flicklandslaget på Forsgårdens Golfklubb. Laget dit tas ut först efter årets stora flicktävling på svensk mark, ANNIKA Invitational Europe som spelas i midsommarveckan.

Bilder kan användas fritt. För pokalbilder, ange Foto: Carl Gustavsson och för övriga bilder ange Foto: Göran Söderqvist.

Övriga svenska placeringar i German Girls
t27 Louise Rydqvist, Värnamo Golfklubb
t32 Andrea Grimberg-Lignell, Hills Golfklubb
t36 Kajsa Awefjäll, Ljunghusens Golfklubb
t44 Ester Fägersten, Hills Golfklubb
t49 Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb
MC Rebecca Gyllner, Gävle Golfklubb
MC Ellen Andersson, Falköpings Golfklubb

Se hela resultatlistan här
 

För mer information och kontakt med spelare:
Carl Gustavsson, coach flicklandslaget
Tel: +46 70 544 04 76, e-post: carl.gustavsson@golf.se

 

Den svenska internationella segersviten

Svenska golfspelare, amatörer och proffs, har tagit minst en seger i internationella golftävlingar varje vecka sedan Pernilla Lindberg höjde pokalen i majortävlingen ANA Inspiration i början av april. Den blågula segersviten är nu uppe i tio veckor i rad.

2/6 Ingrid Lindblad – German Girls Open – WAGR
26/5 Louise Ridderström – Valley Forge Invitational – Symetra Tour
19/5 Jenny Haglund – Symetra Classic – Symetra Tour
13/5 Joakim Lagergren – Rocco Forte Sicilian Open – European Tour
12/5 Malcolm Kokocinski – AB Bank Bangladesh Open – Asian Tour
6/5 Oscar Lengdén – Challenge de España – European Challenge Tour
29/4 Alexander Björk – Volvo China Open – European Tour
22/4 Jenny Haglund – Lalla Meryem Cup – Ladies European Tour
15/4 Kajsa Arwefjäll – Irish Girls Open Stroke Play Ch. – WAGR
8/4 Victor Hagborg Asp – Duncan Putter – WAGR
2/4 Pernilla Lindberg – ANA Inspiration – LPGA/ Major