Svensk amatörseger i Wales

Viktor Hagborg Asp, 18 år från Onsjö Golfklubb, vann amatörtävlingen Duncan Putter på Southerndown Golf Club med två slag före landslagskollegan Gustav Andersson, Bokskogens GK. Hagborg Asp blir därmed första svensk att vinna tävlingen sedan Björn Åkesson 2006.

Duncan Putter är en anrik amatörtävling som årligen spelas på Southerndown GC i Wales, i år 6–8 april. Pojklandslagets Viktor Hagborg Asp från Onsjö GK utanför Vänersborg inledde tävlingen med 75 slag men avslutade finaldagen med två raka 67-ronder för totalt -1 (209 slag).

– Jag hade ingen koll på resultaten så jag fokuserade bara på att spela mitt spel så bra som möjligt, och med bra tålamod så ramlade det i lite birdies, säger Viktor Hagborg-Asp.

Gustav Andersson, 16 år från Bokskogens Golfklubb utanför Malmö kom delad tvåa på totalt +1 (211 slag) tillsammans med Oliver Brown från Wales. Andersson gick sista två ronderna på 66–69, inklusive en hole-in-one på sjätte hålet.

På grund av dåligt väder ställdes lördagens spel in och kvalgränsen drogs efter första dagen och blev 77 slag. Sverige hade fem spelare med i tävlingen. Utöver Hagborg Asp och Andersson även Henrik Lilja, Delsjö GK som kom på delad 25:e plats samt Oscar Teiffel, Vallda G&CC och Ludvig Ericsson, Stockholms GK som missade kvalgränsen med ett respektive två slag.  

Kontakt med Viktor Hagborg Asp eller andra svenska spelare via coach Carl Magnusson: carl.magnusson@golf.se eller 0734-320 45 55.

Bilden får användas fritt, ange Foto: Carl Magnusson.

Mer information om tävlingen inklusive fullständig leaderboard här.

Mer om pojklandslaget här.