Göran Zachrisson hyllad med eget stipendium

Den 14 maj fyller Göran Zachrisson 80 år. Under golfens förbundsmöteshelg uppvaktades han av Svenska Golfförbundet och MTG Sport med ett eget stipendium. Göran Zachrisson-stipendiet är på 20 000 kronor och ska årligen delas ut till två golfjuniorer som vill förkovra sig i golf och dess traditioner på de brittiska öarna.

Göran Zachrisson är en av svensk golfsports främsta ambassadörer. Hans allmänbildning och djupa kunskaper om golfsporten och dess traditioner återspeglas i hans unika sätt att berätta, oavsett sammanhang. Hans egen nyfikenhet lägger grunden till att skapa intresse hos de som lyssnar eller läser det han så skickligt förmedlar.

Svenska Golfförbundet och MTG Sport har instiftat Göran Zachrisson-stipendiet för att uppmuntra ungdomar att testa sina färdigheter på de brittiska öarna. Syftet är att stimulera fortsatt spel på de internationella golfscenerna. Att uppleva och skaffa kunskap om spel på linksbanor samt att lära känna den historia och kultur som präglar de banor och platser där golfen har sitt ursprung.

Stipendiet delas årligen ut till två ungdomar, en flicka och en pojke, med start hösten 2018. Summan är 20 000 kronor vardera. Stipendiaten måste minst fylla 15 år och äldst vara 20 år.

– Göran Zachrisson är en av vår sports allra största profiler och Svenska Golfförbundet tillsammans med MTG Sport ville göra något speciellt i samband med hans 80-årsdag. Eftersom Göran också fått alla utmärkelser man kan få i Golfsverige blev det ett nytt stipendium som binder ihop ungdomar, tävling och traditioner, vilket ligger Göran varmt om hjärtat, säger Svenska Golfförbundets ordförande Maria Möller.

­– Jag är stolt, känner mig glad och tacksam och mycket överraskad, sa Göran Zachrisson efter det att han hyllats med filmsekvenser från hans långa karriär samt en stående ovation av gästerna under förbundsmötesmiddagen.

På scen för att presentera stipendiet var Stefan Bengtsson från förbundsstyrelsen samt Wilhelm Burman från MTG Sport. 

Fullständiga statuter för Göran Zachrisson-stipendiet och information om SGF:s övriga stipendier på golf.se/stipendier.

Bilderna får användas fritt i samband med publicering gällande instiftandet av Göran Zachrissson-stipendiet. Bilderna från förbundsmötesmiddagen, ange Foto: Patrik Lagerkvist. Bilden från tv-studio, ange Foto: MTG Sport

 

För ytterligare information, kontakta:
Roger Andersson
Chef för marknad och kommunikation på Svenska Golfförbundet
E-post: roger.andersson@golf.se Tel: 070-634 50 12