Golfseger på Irland av Kajsa Arwefjäll

Flicklandslagets Kajsa Arwefjäll från Ljunghusens Golfklubb vann amatörtävlingen Dublin Irish Girls Open Stroke Play Championship. Segermarginalen för 17-åringen blev ett slag till landslagskompisen Louise Rydqvist, 16 år från Värnamo Golfklubb, som slutade tvåa. Sverige vann också lagtävlingen för fjärde året i rad.

–  Det var svårspelat idag och jag hade bra koll på vinden, det bidrog stort till att lyckades vinna, säger Kajsa Arwefjäll efter sin första internationella seger.

Irish Girls Open Stroke Play Championship är en tävling som attraherar starkare startfält för varje år som går. I år kom 114 spelare från 14 länder till start i tävlingen som spelades 13–15 april på Roganstown Golf & Country Club strax norr om Dublin. Hela 16 av dessa var svenskor varav sju var på Irland uttagna av flicklandslaget och nio var på plats på eget initiativ.

Tävlingen spelades över 54 hål med en rond per dag och efter två ronder drogs kvalgränsen för det 50 bästa samt delningar. Efter första ronden ledde Kajsa Arwefjäll efter en rond på 69 slag, efter andra ronden var det Louise Rydqvist som var i ledningen efter två ronder på 70 slag och när det var färdigspelat på söndag eftermiddag var det återigen Arwefjäll som var i topp efter en stark avslutningsrond i utmanande förhållanden.

Arwefjälls resultat skrevs till 69, 74 och 74 för totalt +4 (217 slag). Rydqvist hade 70, 70 och 78 för totalt 218 slag, fem över par.

Sverige tog även hem lagtävlingen för fjärde året i rad, sju slag före England. I det svenska segerlaget spelade Kajsa Arwefjäll, Ellen Andersson och Louise Rydqvist.
 

Glädjande formbesked inför flick-EM på hemmaplan

– Att svenska spelare visar upp en hög spelstandard som håller internationellt är glädjande. Vi har ett lag-EM för flickor på hemmaplan i mitten av juli på Forsgårdens Golfklubb som vi ser fram emot. EM-laget tas inte ut förrän i slutet av juni, men att ha många spelare som redan visar form är roligt och utmanande för mig som coach, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

Sverige är titelförsvarande europamästare för flickor efter förra årets seger i Finland. Ingen från fjolårets trupp kommer att spela på årets EM på Forsgården.

– Det lag vi kommer att ställa upp med på Forsgården blir ett lag fyllt med EM-debutanter. Då är det glädjande att spelarna nu under våren visat att de har spel som står sig mot internationellt motstånd, säger Carl Gustavsson.
 

Bilder, kontakt och mer information:

Kontakt med Kajsa Arwefjäll, Louise Rydqvist eller andra svenska spelare via flicklandslagets coach Carl Gustavsson: carl.gustavsson@golf.se eller 070-544 04 76. För övriga frågor, kontakta landslagets presschef Göran Söderqvist på goran.soderqvist@golf.se eller 070-777 76 13.

Bilderna får användas fritt, ange Foto: Linnéa Friskman. (Segerbild: Kajsa Arwefjäll. Lagbilden från vänster: Kajsa Arwefjäll, Ellen Andersson och Louise Rydqvist.) 
 

Resultat för de åtta svenska spelare som klarade kvalgränsen:

1. Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK (+4)
2. Louise Rydqvist, Värnamo GK (+5)
7. Ester Fägersten, Hills GK (+11)
T18. Elsa Svensson, Mariestads GK (+15)
25. Louisa Carlbom, Gräppås GK (+18)
T26. Rebecca Brink, Viksjö GK (+19)
T43. Ellen Andersson, Falköpings GK (+24)
47. Linnea Jerlebo, Barsebäck G&CC (+28)

Fullständiga individuella resultat finns här
Fullständiga resultat i lagtävlingen finns här