Frida Kinhult försvarade titeln i Spanska Öppna

Regerande mästarinnan – damlandslagsspelaren från Skaftö Golfklubb – fick höja segerbucklan för andra året i rad efter nedkortad tävling i krävande väderförhållanden. 

Bara Carlota Ciganda har vunnit Spanska Öppna två gånger i rad, så att lyckas med samma sak känns stort.

– Det är en speciell tävling att vinna. Bara Carlota Ciganda har vunnit den två gånger i rad, så att lyckas med samma sak känns stort, säger Frida Kinhult. 

Spanish International Ladies Amateur Championship spelades på Barceló Montecastillo Golf i Cadiz mellan 28 februari och 4 mars 2018. Oväder med ösregn och åska gjorde att slagspelet kortades från två till en rond samt att flera av matchspelsronderna spelades över nio hål.

– Jag har varit bra på att acceptera läget som det är. Regnavbrott, sjukdom, tuffa förhållanden som leder till bogeys. Att inte lägga energi på fel saker och ha tålamod har nog varit viktiga nycklar. Och att ha min grymma caddie Reine Patriksson har förstås varit en extra fördel i det här vädret, säger Frida Kinhult. 

Kinhult vann slagspelskvalet med fyra slags marginal och var enda spelare under par. Hon var sedan oslagbar i det efterföljande matchspelet. I kvart- och semifinalerna över nio hål slog hon först lagkamraten Andrea Grimberg-Lignell med 4/2 och därefter italienskan Allesia Nobilio med 1/0  samma Nobilio som Kinhult slog i finalen 2017. Finalmatchen spelades över 18 hål och där slog Kinhult spanjorskan Natalia Aseguinolaza Martin med 1/0.

Damlandslagscoachen Fredrik Wetterstrand är imponerad av Frida Kinhults seger:

– Frida dominerade slagspelet och vann det med fyra slag. Hon har hanterat varje moment både innan och under tävlingen på det bästa sätt hon har kunnat. Det gör henne till en väldigt värdig och rättvis vinnare av den här tävlingen säger Fredrik Wetterstrand, coach Swedish Golf Team. 

– Uppladdningen var egentligen sämsta tänkbara för Frida. Sjukdom ledde till att hon inte kunde träna veckan innan och bara spela halva inspelsrundor. Men som vanligt när man väl står där på första tee är det inte sista veckans träning som räknas, utan livets träning, säger Fredrik Wetterstrand. 

Frida Kinhult var en av spelarna i förra årets framgångsrika svenska flicklandslag som dominerade på tävlingsbanorna 2017 och bland annat tog EM-guld och VM-brons. Samtliga sex flicklandslagsspelare tog sig till det europeiska laget i Junior Solheim Cup. I år är Frida Kinhult uttagen till damlandslaget
 

Övriga svenskor i tävlingen:

Vidare till matchspel:
Andrea Grimberg-Lignell (utslagen kvartsfinal)
Linn Grant (utslagen i rond 1)
Beatrice Wallin (utslagen i rond 1)

Missad kvalgräns
Amanda Linnér
Maja Stark
Ingrid Lindblad
Matilde Stenqvist

Se hela resultatlistan
 

Kontakt och bilder:

Kontakt med Frida Kinhult via Fredrik Wetterstrand 070-394 01 10, fredrik.wetterstrand@golf.se

Bilder får användas fritt och utan kostnad, ange fotograf:

- Frida Kinhult med pokal, ange Foto: Reine Patriksson
- Frida Kinhult med caddie Reine Patriksson, ange Foto: Fredrik Wetterstrand
- Fler bilder från Junior Solheim Cup 2017 går att ladda ned här, ange Foto: Göran Söderqvist.