Golfförbundet utsett till Årets specialidrottsförbund

Idrottssveriges mest ambitiösa jämställdhetsarbete har prisats igen. Vision 50/50-processen blev avgörande när tidningen Sport & Affärers jury utsåg Svenska Golfförbundet till Årets specialidrottsförbund. 

Vi är stolta över ytterligare en bekräftelse av betydelsen att arbeta brett, djupt och långsiktigt med jämställdhetsfrågan.

– Vi är stolta över ytterligare en bekräftelse av betydelsen att arbeta brett, djupt och långsiktigt med jämställdhetsfrågan. Att alla ska känna sig inkluderade, trygga och självklara på landets golfanläggningar är en hjärtefråga och vi fortsätter Vision 50/50-arbetet på alla nivåer, säger Maria Möller, ordförande i Svenska Golfförbundet.

Juryns motivering: ”Genom Vision 50/50 har förbundet inlett sin ambitiösa jämställdhetsprocess. Svenska Golfförbundet ligger idag i framkant för att göra sin sport mer jämställd och får priset med förhoppningen om att fler förbund ska vilja gå samma väg.

I juryn ingick bland andra Isabelle Widmark, Fair Play Foundation och Riksidrottsförbundets förra ordförande Karin Mattsson-Weijber.

Det är andra gången golfförbundet prisas för sitt jämställdhetsarbete. Annica Lundström, förändringsledare för Vision 50/50, blev i våras utsedd till en av femtio kvinnliga idrottsförebilder av Swedish Alliance for Women in Sport.

2017 har varit ett bra golfår med positiva medlemssiffror för fjärde säsongen i rad. Premiären för Golfens dag blev succé och förbundet har tecknat nya och förlängda partneravtal, bland annat med Folksam som ny huvudpartner. Dessutom flera fina tävlingsframgångar som Anna Nordqvists bragdartade majorseger och flicklandslagets dominans i Europa.

Utmärkelsen Årets specialidrottsförbund är en del av Sport & Affärers Årssummering 2017. Sport & Affärer är en affärstidning inom idrott, näringsliv och samhälle som finns på nätet och utkommer fyra gånger per år som tematidning i Dagens Industri.


För mer information, kontakta:

Maria Möller, ordförande Svenska Golfförbundet.
E-post: maria.moller@golf.se, telefon: 070-249 93 13

Annica Lundström, förändringsledare Vision 50/50.
E-post: annica.lundstrom@golf.se, telefon: 073-508 15 43

Mer om golfens jämställdhetsarbete på www.golf.se/vision5050