Lyckad premiär för Stenson och Sunessons juniortävling

78 tjejer och killar mellan 13 och 21 år utmanade mästerskapsbanan Masters Course och en tuff vind avslutningsdagen när den första upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge spelades på Barsebäck GCC.

Det har varit fantastiska dagar att få träffa alla juniorer och handigolfare.

– Jag kikade på spelet under inspelsvarvet, såg många bra svingar och puttar och det finns mycket bra material att jobba vidare med. Det är givetvis kul att kunna ge tillbaka till svensk golf och golf generellt som har gett mig så otroligt mycket i min karriär, säger Stenson.

Segrarna i respektive klass kvalificerar sig till finalspelet i Nick Faldos internationella juniortävling Faldo Cup i mars nästa år. Segrarna heter:

Flickor 13–16 år: Rebecca Brink, Viksjö Golfklubb, 77, 81, 81 (+8)
Flickor 17–21 år: Ingrid Lindblad, Ringenäs Golfklubb, 74, 76, 71 (+2)
Pojkar 13–16 år: Gustav Andersson, Bokskogens Golfklubb, 72, 70, 72 (-5)
Pojkar 17–21 år: Albin Tidén, Romeleåsens Golfklubb, 74, 71, 73 (-1)

Bästa ronden bland killarna gjorde Elias Pettersson från Stockholms Golfklubb sista varvet, 68 slag. Bland tjejerna var det Ingrid Lindblad från Ringenäs Golfklubb som stod för lägsta scoren, 71 slag.

Tidigare caddien Fanny Sunessons idé om att arrangera en juniortävling i Sverige tillsammans med vännen Henrik Stenson, blev alltså verklighet redan i år. Tillsammans har de skapat en tävling med förhoppning att inspirera och dela med sig av lärdomar från sina karriärer.

– Det har varit fantastiska dagar att få träffa alla juniorer och handigolfare (på handigolflägret som genomfördes innan tävlingen) och att kunna dela med sig av erfarenheter som Fanny och jag gjorde, säger Henrik Stenson.

Tävlingen lockade nära 500 tjejer och killar att anmäla sig till 78 platser, fördelat på 24 flickor och 54 pojkar. 54-hålstävlingen över två dagar (36+18 hål) delades upp i två åldersklasser, 13–16 och 17–21 år.

– Efter att ha sett vilket stort intresse det är att få delta, från Sverige men också från andra länder, får vi kika på hur vi kan bygga vidare på det här och bli både bättre och större för att kunna ge fler chansen att få spela, säger Stenson.

– Vi fick en otrolig respons och det är jätteroligt att så många ville spela. I en drömvärld hade alla fått delta, säger Fanny Sunesson.

Tävlingen är en del i Henrik Stensons arbete med Henrik Stenson Foundation som han startade tillsammans med sin fru Emma för att hjälpa barn och ungdomar att nå sina drömmar och utvecklas genom idrott.

Resultat Stenson Sunesson Junior Challenge

Bilder får laddas ner och användas, ange fotograf Lina Hoof. För fler bilder från tävlingen, kontakta Lina Hoof, 08-622 15 16.