Rutinerat handigolflag till EM i Portugal

Fyra spelare med guldmedaljer från lag-EM 2015 på meritlistan är uttagna i den svenska landslagstruppen till European Team Championship for Golfers with a Disability. Tävlingen avgörs på Quinta do Lago, Algarve i Portugal 29 juni–1 juli. 

Vi siktar på att försvara bucklan som har följt med oss ner till Portugal.

– Sverige ställer upp med samma lag som segrade i EM i Spanien för två år sedan. Vi siktar på att försvara bucklan som har följt med oss ner till Portugal men då gäller det att lägga upp strategierna rätt för att lyckas på den trevliga men ganska luriga Quinta do Lago-banan, säger Daniel Stark, coach för det svenska handigolflandslaget.

Daniel Stark har varit coach för handigolflandslaget sedan 2004 och har många stora framgångar på meritlistan som coach, bland annat flera EM-guld, British Open-segrar och VM-guld.

Så här presenterar han de svenska spelarna i lag-EM 2017:

Marcus Malo, Delsjö GK
– Marcus är den mest rutinerade av alla spelare i laget. Han har varit med i världseliten under många år, vunnit flera stora mästerskap och är lagets kapten under tävlingen.

Kristoffer Eklund, Strömstad GK
– Kristoffer fick 2015 pris som Årets handigolfare av Henrik Stenson. Han är en av de spelare som har utvecklat sitt spel mycket under de senaste åren.

Joakim Björkman, Frösåker G&CC
– Joakim har rutin från många landslagsuppdrag över hela världen. Det finns inte många i världen som slår bättre wedgar än honom. Här kan det bli låga resultat.

Niklas Viktor, Rönnebäcks GK
– Niklas har gått ifrån att vara en lovande junior till att bli en rutinerad landslagsspelare. Styrkorna sitter i att han nästan alltid har sin boll mitt i fairway. Dessutom puttar han bra vilket är en god kombination.

Följ lag-EM i Portugal

För mer information
Daniel Stark, coach handigolflandslaget
e-post: daniel.stark@hgk.se, tel: 070-858 40 29.

Högupplösta bilder på spelarna finns att ladda ned här.

Läs mer om handigolflandslaget på golf.se och följ Handigolf Sweden på Facebook för aktuella uppdateringar om landslaget och övrig handigolfverksamhet.