Amanda Linnér segrade i ANNIKA Invitational Europe

Det krävdes ett särspel för att kora en segrare i ANNIKA Invitational Europe på Halmstad Golfklubb. Amanda Linnér besegrade Annabell Fuller från England på det tredje särspelshålet, efter en birdieputt från en dryg meter. 

71-71-71 blev rondresultaten för den 16-åriga göteborgskan som representerar Hills GC.

– Det är såklart jättekul att jag vann! Jag är speciellt nöjd med mina wedgar. De har fungerat bra och gett många bra lägen på greenen, säger Amanda Linnér.

Wedgespelet visade hon prov på under det tredje särspelshålet, när hon landade inspelet en dryg meter från flaggan och sänkte birdieputten för seger. Något som fick de 300 åskådarna runt green att jubla.

Amanda Linnér får nu representera Sverige i ANNIKA Invitational USA i vinter, tillsammans med tvåan Annabell Fuller och treorna Frida Kinhult och Julia Engström. För Amanda Linnér blir det andra gången hon åker till Annikas tävling i USA. Hon deltog i vintras, tog sig till särspel men förlorade.

– Den förlusten lärde mig att ta det lugnt och framför allt, andas! Det hade jag nytta av i särspelet i dag, säger Linnér.

Segern i ANNIKA Invitational Europe gav också en friplats i Ladies European Masters i Tyskland, 7–9 september.

Hills GC har nu två segrare i rad i ANNIKA Invitational Europe, Beatrice Wallin 2016 och Amanda Linnér 2017.

Christian Jakobsson, klubbchef på Halmstad Golfklubb, är nöjd när han summerar veckan.

– Vi har fått se fantastisk golf och det har varit många roliga aktiviteter utanför golfen. Annika har varit delaktig hela tiden och delat med sig av all sin erfarenhet – och så hade vi lite tur med vädret. Tack till alla funktionärer som har ställt upp och gjort ANNIKA Invitational till en framgångsrik tävling även organisatoriskt!

Bilder fria att använda, ange fotograf: Göran Söderqvist

Resultat ANNIKA Invitational Europe