Svensk golfseger i England av 17-åriga Ludvig Åberg

Pojklandslagsspelaren Ludvig Åberg, 17 år, från Eslövs Golfklubb segrade i Fairhaven Trophy som under söndagen avgjordes på Fairhaven Golf Club söder om Blackpool på Englands västkust.

- Det var inte så nervöst idag, hade en ganska bekväm ledning så den blev aldrig riktigt nervigt. Efter birdie på sextonde hålet sista varvet kändes det i princip klart så då kunde jag njuta in i mål. Jag lyckades genomföra min målsättning med dagen att hålla mig i nuet och fokusera på varje slag så det är jag riktigt nöjd med, säger Ludvig Åberg efter segern i Fairhaven Trophy.

Ludvig inledde med två ronder på 72 slag (par) för att tredje ronden gå ut i ledarboll ett slag från ledning. När han tredje ronden spelade starkt och kunde skriva under ett scorekort som visade 69 slag så tog Ludvig ledningen. En ledning han aldrig släppte för med 73 slag vid den fjärde och sista ronden så skrevs segermarginalen till hela 10 slag.

Sverige tog även hem segern i lagtävlingen Nations Cup som avgjordes under de två första ronderna. Ludvig Åberg i lag med Erik Jansson från Ängsö Golfklubb var de som segrade i Nations Cup.

Fakta
Farihaven Trophy för pojkar har spelats sedan 2007 och en svensk har tidigare segrat. Det var 2015 när Gävles Joacim Åhlund fick lyfta pokalen.

Startfältet bestod 2017 av 143 spelare från elva länder. Tävlingen avgjordes i slagspel över 72 hål med kvalgräns för de 34 främsta samt delningar efter 36 hål.

Resultat individuellt.

Resultat Nations Cup.

Kontakt med Ludvig Åberg sker via landslagets pojklandslagets coach Carl Magnusson: +46 73 320 4555.

Bilder får användas fritt och utan kostnad.