Svensk golfseger i Skottland av 17-åriga Linn Grant.

Linn Grant, 17 år, från Rya Golfklubb segrade i Helen Holm Scottish Women's Open Championship som under söndagen avgjordes på Royal Troon Golf Club.  

- Jag kände redan i Frankrike förra veckan att jag hade spelet i mig efter två ronder under par. Självförtroendet var därför på topp inför denna tävling även om slagen kanske inte satt till hundra procent. Troon Portland som vi spelade de två första dagarna är en bana med korta par-femmor där jag hade klara birdies om jag bara höll bollen på banan. Därför försökte jag att spela lugnt och låta birdiesarna komma när dom kom.

- Tävlingen avslutades sedan på Royal Troon vilket jag såg fram emot. Det är alltid lite pirrigt att gå i ledarboll. Så att spela mitt eget spel var en viktig faktor och att acceptera banan för vad den är när det inte riktigt går som man tänkt.

- Vet inte om det är något annat mer än att jag är väldigt glad just nu, säger Linn Grant efter prisutdelningen.

Med ronder på 71 respektive 66 slag vid de inledande ronderna som spelades på Troon Portland Golf Club ledde Linn inför den tredje och sista ronden. Royal Troon Golf Club, där Henrik Stenson i fjol segrade i The Open Championship, var spelplats för avgörande av denna klassiska tävling som första gången spelades 1973.

Med en avslutade rond på 72 slag (par) säkrade Linn segern med en totalscore på sju under par. Detta medförde att segermarginalen blev hela fem slag före Skottlands Shannon McWilliam.

En handfull spelare delade tredjeplatsen däribland Amanda Linnér, Hills Golfklubb, som förra veckan segrade i Frankrike. Maja Stark Abbekås Golfklubb var ytterligare ett slag efter och slutade åtta.  

​- Linn spelade väldigt bra hela tävlingen igenom, mogna beslut och följde sin spelplan hela tiden tillsammans med pappa John på bagen. Royal Troon åt upp många spelare under sista nio hålen, då vinden tilltog rejält. Men Linn visade förmåga att med grymt spel hålla ihop scoren för en överlägsen seger. Hon var bäst denna vecka helt enkelt, riktigt kul för svensk golf att vi har så många duktiga flickspelare som vinner vecka efter vecka, säger Patrik Jonsson landslagscoach damer. 

PING Junior Solheim Cup.
Helen Holm Scottish Women's Open Championship var den fjärde tävlingen av nio som räknas som kvaltävling till PING Junior Solheim Cup 2017. Linn låg inför helgens tävling på elfte plats med 23,5 poäng. I och med segern spelade hon till sig 50 poäng och kommer när den nya rankingen presenteras att ha klättrat och stärkt sina möjligheter att representera Europa på Des Moines Golf & Country Club i augusti.

Nästa kvaltävling är Allianz German Girls’ Open, Germany som spelas 1-3 juni.

Resultat

Kontakt med Linn Grant sker via landslagets coach Patrik Jonsson: +46 70 875 7363.

Bilder får användas fritt och utan kostnad.