Ingrid Lindblad fixade svensk golfseger på Irland

17-åriga landslagsspelaren från Ringenäs Golfklubb segrade med fyra slag i Irish Girls U18 Open Stroke Play Championship.

Tävlingen spelades över tre ronder 7–9 april på Roganstown Golf Club strax norr om Dublin. Efter rondresultaten 71, 72 och 70 slutade Lindblad på par. Segermarginalen blev fyra slag ned till Kaylee De Jonge från Nederländerna som i sin tur var två slag före fyra spelare som delade tredjeplatsen.

– Det känns väldigt bra och jag är lite chockad, säger Ingrid Lindblad efter segern. Jag har spelat bra golf, träffat mycket greener och givit mig själv många birdiechanser. Jag har tränat mycket under vintern, mycket putt- och svingteknik. Jag tror att det var en stor fördel att jag kunde banan från förra året. Det känns verkligen jättekul att få vinna!

Till start i Irish Girls U18 Open Stroke Play Championship kom 21 svenskor och 13 av dessa klarade cutten. Topp 10 utöver Ingrid Lindblad slutade även Matilda Cederholm, Barsebäck Golf & Country Club och Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb.

Ingrids seger var årets andra svenska internationella på flicksidan. Tidigare i år segrade Frida Kinhult i Spanish International Ladies Amateur Championship.

Resultat Irish Girls U18 Open Stroke Play Championship:
http://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1053#/competition/1076445/leaderboard

Kontakt med Ingrid Lindblad via flicklandslagets coach Sara Djos: +46 76 839 6491.

Bild får användas fritt och utan kostnad.