Riksgymnasielärare i golf söks till Filbornaskolan

Vid Filbornaskolan i Helsingborg finns sedan några år ett av Sveriges två riksidrottsgymnasier i golf. Antalet elever till hösten är 32 fördelade på fyra årskullar. I och med att verksamheten utökas med ett fjärde studieår hösten 2017 behöver lärartjänsterna förstärkas.

Filbornaskolan har sedan starten ett utvecklat samarbete med Vasatorps GK där verksamheten sker under utomhussäsongen. Under vinterperioden bedrivs verksamheten i en lokal cirka 700 meter från skolan. Verksamheten bedrivs av Helsingborgs Stad och Svenska Golfförbundet. De flesta golfelever som går på skolan bor på internat.

Skolan är ett större idrottsgymnasium med två riksidrottsgymnasier (RIG-utbildningar) och tio nationella idrottsutbildningar (NIU) till hösten 2017. På skolan jobbar runt 20 lärare med ämnet specialidrott. Skolan har fem nationella program, individuella alternativ samt en gymnasiesärskola. Elevantalet är nästan 700.

Du som söker tjänsten ska vara utbildad golftränare (Tränarutbildning, TU), ha erfarenhet av elitgolf samt att utveckla spelare i gymnasieålder. Tillsammans med övriga lärare ingår du i lärar- och tränarteamet. Du är också en del av Svenska Golfförbundets junior- och elitsatsning.

I tjänsten ingår undervisning i ämnet specialidrott och ett helhetsansvar för spelarnas utveckling under sin gymnasietid. Att ha helhetsansvar innebär att jobba med delarna teknik, fysik, strategi och prestationspsykologi. Vi ser positivt om du har en eller flera specialkompetenser inom elitutveckling.

De flesta spelare har en tränare på hemmaplan, därför är det extra viktigt med god samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi kräver god datorvana för dokumentation och kommunikation. B-körkort är ett krav. Lärarutbildning är en merit.

Tjänstgöringsgraden är 70 procent och anställningsformen tills vidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde till tjänsten är 31 juli.

Vi vill ha din ansökan senast den 1 april.

Ansökan med referenser skickas till:
Filbornaskolan
Att: Lennart Eklund
251 89 Helsingborg
E-post: lennart.eklund@helsingborg.se
 

Vid frågor kring rollen, kontakta Carl Gustavsson, elitutvecklare Svenska Golfförbundet
carl.gustavsson@golf.se
070-544 04 76