Måndagskval till Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson

Den 27–30 juli 2017 spelas den andra upplagan av Challenge Tour-tävlingen på Katrineholms Golfklubb. I år införs ett öppet kval där 60 spelare tävlar om fem platser i huvudtävlingen. Finaldagarna direktsänds i C More Golf.

För andra året i rad arrangerar Katrineholms Golfklubb tillsammans med Svenska Golfförbundet landets enda golftävling som ingår i European Challenge Tour (CT).

En nyhet för året är att tävlingsveckan inleds med ett måndagskval för maximalt 60 spelare som tävlar om fem platser i huvudtävlingen. Blir det delad placering runt femteplats följer ett spännande särspel hål för hål. Kvalet är öppet för alla professionella spelare med scratchhandicap eller bättre.

Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson spelas den 27–30 juli och är en viktig del i den svenska tävlingstrappan på herrsidan och ger lovande svenska proffs chansen att spela European Challenge Tour på hemmaplan. Sverige är garanterade ett visst antal platser i tävlingen och kan dessutom byta platser med CT-tävlingar i andra länder. Det ger värdefulla starter utomlands för landets mest lovande proffs.

– Swedish Challenge på Katrineholm är en dröm som gått i uppfyllelse för oss som jobbar på klubben. Förra årets tävling var en succé med allt från väder och bana till arrangörskap, säger Robert Karlsson, golfproffs och värd för tävlingen.

Prissumman är 200 000 euro varav segraren erhåller 32 000 euro motsvarande cirka 300 000 kronor.

Finaldagarna 29 och 30 juli kommer även i år att direktsändas av C More Golf, med sändningstid mellan 13.30 och 16.30 båda dagarna.

Mer information:
Läs om tävlingen på Katrineholms GK och se Robert Karlsson berätta om tävlingen i en filmad intervju. Bilder från 2016 års tävling finns här och kan användas fritt och utan kostnad. Ange fotograf: Göran Söderqvist.

Kontakt:
Ingela Lindell, Katrineholms GK: l.ingela@telia.com, 070-641 02 11
Björn af Klercker, Katrineholms GK: afklercker@telia.com, 070-834 01 07