EM-laget i golf för flickor uttaget

Lag-EM för flickor, European Girls' Team Championship, avgörs 5–9 juli på Oslo GK i Norge. Sverige ställer upp med tre erfarna spelare och tre debutanter.

Vi har ett ungt men rutinerat lag där samtliga har minst ett år kvar som flickspelare efter årets EM. Vi är beredda att vinna i Oslo.

Vi har ett ungt men rutinerat lag där samtliga har minst ett år kvar som flickspelare efter årets EM. Vi är beredda att vinna i Oslo, säger Malin Thorberg, coach för flicklandslaget.

Beatrice Wallin, Frida Kinhult och Julia Engström spelade lag-EM för flickor även 2015, medan de tre övriga är debutanter.

Redan i början av maj var det svenska laget och besökte EM-banan. De mötte en bana som redan då var i bra kondition och de kom därifrån med en hel del värdefull information om anläggningen. EM-uppladdningen sker individuellt men ett närspelsläger kommer att genomföras på Halmstad Golfarena i mitten av juni.

I EM deltar 20 nationer och mästerskapet avgörs över fem dagar. Två ronders slagsspelskval inleder där lagen räknar fem av dagens sex ronder. De åtta högst placerade lagen går därefter vidare och spelar lagmatcher om medaljerna medan övriga spelar om att undvika nedflyttning. För att spela flick-EM måste spelare vara födda 1998 eller senare.

Sveriges flicklandslag har en gång tidigare spelat hem ett EM-guld i Oslo. Det var 2007 och då var bland andra Caroline Hedwall med i laget.

Svenska laget

Maja Stark, Abbekås Golfklubb
Amanda Linnér, Hills Golfklubb
Linn Grant, Rya Golfklubb
Beatrice Wallin, Hills Golfklubb
Frida Kinhult, Skaftö Golfklubb
Julia Engström, Ringenäs Golfklubb

Coach: Malin Thorberg
Assisterande coach: Fredrik Wetterstrand

För mer information och kontakt med spelare, kontakta Malin Thorberg 076-026 0914.

Bilder på spelarna kan laddas ned här. De får användas fritt, ange Foto: Göran Söderqvist.

Mer information om flicklandslaget och Swedish Golf team här.