SAS ny titelsponsor till Scandinavian Masters

Scandinavian Masters får ny titelsponsor och byter därmed namn på golftävlingen till SAS Masters. 55-miljonersavtalet sträcker sig fram till 2012 och är den största sponsorsatsningen inom golfen i Norden.

Scandinavian Masters får ny titelsponsor och byter därmed namn på golftävlingen till SAS Masters. 55-miljonersavtalet sträcker sig fram till 2012 och är den största sponsorsatsningen inom golfen i Norden.

- En hög andel av våra skandinaviska kunder har ett stort intresse av golf och därför inleder vi detta nordiska affärssamarbete med Scandinavian Masters. Genom denna satsning får vi en skandinavisk plattform som stärker vårt varumärke samtidigt som vi på bred front når våra kundsegment. Vi får stor internationell uppmärksamhet och möjlighet att profilera våra europeiska golfdestinationer, säger SAS koncernchef Mats Jansson.

Scandinavian Masters genomförde första upplagan 1991 och har under åren sett segrare som Nick Faldo, Vijay Singh, Colin Montgomerie, Lee Westwood, Adam Scott, Luke Donald samt svenskarna Jesper Parnevik och Joakim Haeggman.

Nästa års tävling spelas på Arlandastad Golf, som också var värd för årets succétävling då 121 500 åskådare såg finländaren Mikko Ilonen vinna under stor dramatik.

- Med SAS som titelsponsor får vi möjlighet att utveckla tävlingen ytterligare. Ett bättre startfält, fler aktiviteter för åskådarna samt större affärsnytta för våra partners står på agendan, säger tävlingens VD Fredrik Nilsmark som tillsammans med Jesper Parnevik tog över ledningen för tävlingen för ett år sedan.

För Jesper Parnevik är det här ytterligare ett steg för att göra tävlingen mer attraktiv.

- Med SAS som partner får vi ett varumärke som är internationellt värdeladdat. Vi lyckades bra med att ge tävlingen ny attraktionskraft under 2007 och det här stärker oss inför utmaningen att arrangera Europas mest spännande golftävling, säger Parnevik.

SAS Masters spelas 14-17 augusti 2008 som en del av Europatouren. 2009 är Bro Hof Slott värd för tävlingen innan tävlingen återvänder till Barsebäck Golf & Country Club 2010.

För mer information:

SAS kommunikationsdirektör, Claus Sonberg +46 709 971 660

SAS Vice President Corporate Brand, Linda Fredheim +46 709 972 789

SAS Sponsorchef, Erik Knudsen +47 957 177 47

Scandinavian Masters VD, Fredrik Nilsmark +46 706 785 858