Henrik Stenson - Årets Golfare igen

I fjol vann han med en enda poäng - och bröt Annika Sörenstams fem år långa svit som Årets Golfare i Sverige. Den här gången var Henrik Stenson betydligt mer överlägsen än så. Stenson var etta på 39 av 67 listor och vann till slut omröstningen med 84 poäng, före tvåan Maria Hjorth.

I fjol vann han med en enda poäng - och bröt Annika Sörenstams fem år långa svit som Årets Golfare i Sverige. Den här gången var Henrik Stenson betydligt mer överlägsen än så. Stenson var etta på 39 av 67 listor och vann till slut omröstningen med 84 poäng, före tvåan Maria Hjorth.

Henrik Stenson hade en stark säsongsinledning och vann stjärnspäckade Dubai Desert Classic på Europatouren. Lite senare slog han till i prestigefulla WGC Accenture Match Play Championship. Pricken över i-et var när han klättrade till en femteplats på världsrankingen, den hittills högsta placeringen för en svensk herrspelare.

- Det känns lika kul som förra året. Jag gjorde min bästa säsong dittills 2006 och sedan har jag lyckats överträffa det 2007, säger Stenson, och fortsätter: - Det är ju segrar som räknas. Matchspelstiteln är väl den tyngsta titeln som någon svensk vunnit under året och Dubai är ingen dålig seger heller.

Årets Golfare 2007 Poäng

1) Henrik Stenson 261 2) Maria Hjorth 177 3) Niclas Fasth 174 4) Daniel Chopra 108 5) Caroline Hedwall 103

Juryn utgjordes av: Svensk Golfs redaktion och föreningen Golfjournalisterna samt representanter från PGA, SGT och SGF.

Årets Golfare får utmärkelsen Silverbollen av föreningen Golfjournalisterna/Svensk Golf plus ett stipendium på 10 000 kronor från Svensk Golf. Stipendiet ska vinnaren (om proffs) skänka till en svensk golfklubb eller välgörande ändamål. Stenson kommer att skänka prissumman på 10 000 kronor till Skånes Handikappidrottsförbund.

För ytterligare kommentarer kring utmärkelsen:

Tobias Bergman, Chefredaktör Svensk Golf, 070-375 15 43

Johan Elliot, manager för Henrik Stenson, 070- 830 98 89