Caroline och Rikard får Telia Tour-stipendier

Caroline Hedwall, Barsebäck, och Rikard Karlberg, Ale, har utsetts till 2006 års Telia Tour-stipendiater och får 25 000 kronor var.

Caroline Hedwall, Barsebäck, och Rikard Karlberg, Ale, har utsetts till 2006 års Telia Tour-stipendiater och får 25 000 kronor var.
Telia Tour-stipendiet har varje år sedan 1998 delats ut till en dam- och en herrspelare som i enlighet med statuterna ”är i början av sin karriär, har hög utvecklingspotential, presterat goda resultat på Telia Tour och är en god representant för svensk golfsport och Telia Tour”.

Eftersom Telia Tour upphör vid årsskiftet blir Caroline Hedwall och Rikard Karlberg det tionde och sista paret som får ta emot stipendiet i sin nuvarande form.

Caroline Hedwall, 18 år, blir den blott andra amatören som får Telia Tour-stipendiet. Den första var Marie Hedberg premiäråret 1998. Caroline ses av de flesta experter som "den största svenska golftalangen efter Annika Sörenstam” och hon har ett succéår bakom sig.

Caroline har under 2007 vunnit inte mindre än nio tävlingar, bland dem EM-titeln för amatörer. Tre av segrarna har hon tagit på Telia Tour, där hon gjorde sju starter och aldrig var sämre än femma. Caroline slutade tvåa på Telia Ranking och var därmed berättigad till spel på Ladies European Tour 2008. Men hon tackade nej till LET-kortet och förklarade att hon tänker fortsätta som amatör även kommande år.

Rikard Karlberg, 21 år, är ett jättelöfte som under 2008 tog ett stort kliv i karriären och blev totalvinnare av Telia Ranking. Rikard vann två tävlingar på Telia Tour (St. Ibb Open och PGA Landmann Open) och ytterligare en på danska Scanplan Tour, där han tog hem Unibake Masters-titeln.

Ale-spelarens kvaliteter och jämnhet understryks av att han under 2007 hade tolv topp 10-placeringar på 22 starter.

Tidigare mottagare av Telia Tour-stipendiet har varit:

1998: Marie Hedberg och Fredrik Widmark.
1999: Lisa Hed och Björn Pettersson.
2000: Susanne Westling och Hampus von Post.
2001: Maria Bodén och Marcus Norgren.
2002: Johanna Westerberg och Joakim Kristiansson.
2003: Linda Wessberg och Leif Westerberg.
2004: Emelie Svenningsson och Magnus A Carlsson.
2005: Nina Reis och Fredrik Söderström. 2006: Christine Hallström och Fredrik Hammarberg.

För mer information kontakta: Claes Grönberg, SGT, telefon 08-622 15 82 eller 070-537 53 70.