Tredje gången gillt för Barsebäck G&CC?

Vilket lag kommer att få höja lagpokalen i Junior SM för klubblag (JSM), som avgörs 30-31 oktober på Arcos Gardens i södra Spanien? Gävle GK har under åren vunnit JSM tre gånger och i år kan skånska Barsebäck G&CC tangera rekordet genom att vinna för tredje året i rad.

Barsebäck G&CC är hemmaklubb för de framgångsrika systrarna Caroline och Jacqueline Hedwall, som deltar i årets SM-lag. Caroline har i år tagit ett stort steg mot toppen med hela nio segrar på de 18 tävlingar hon ställt upp i, som bästa amatör på en fin sjundeplats i europatourtävlingen TPC Hosted by Annika på hemmabanan Barsebäck och seger tillsammans med syster Jacqueline i europalaget mot USA i PING Junior Solheim Cup som spelades på Båstad GK.

Junior SM för klubblag arrangerades första gången 1996. Många framgångsrika spelare har passerat tävlingen genom åren, i det premiärvinnande laget Rya GK spelade bland andra Joakim Bäckström, välkänd på Europatouren.

De fyra lagen som gör upp om årets SM-titel är: • Barsebäck G&CC • Landskrona GK • Lidköpings GK • Alingsås GK

Finalen avgörs i ett poolspelssystem där alla klubbar möter varandra. Mästarklubben utses efter tre matchspelsomgångar, där varje match spelas i form av en singel flickor, en singel pojkar, en fyrboll och en foursome. Klubbarna spelar om fyra poäng per match.

JSM avgörs 30-31 oktober på Arcos Gardens som ligger strax utanför Jerez i södra Spanien och är av högsta europaklass. Svenska Golfförbundet och Arcos Gardens startade ett samarbete 2006 med tanken att låta samtliga landslag och utvalda klubbar, träna och spela på en anläggning med de bästa förutsättningarna.

Följ spänningen i JSM på Leaderboarden för Skandia JSM Klubblag final http://skandiajunior.golf.se/extra/pod/

Resultat och övrig information om Skandia JSM Klubblag: http://skandiajunior.golf.se/extra/pod/?action=pod_show&id=157&module_instance=1

Information om Arcos Gardens: http://www.arcosgardens.com/site/index.html

För mer information, kontakta

Lennart Larsson Projektledare Tel 070-316 04 12 E-post lennart.larsson@sgf.golf.se