Solheim Cup-debutant slåss om SM-titel

För en vecka sedan avgjorde hon matchen mellan Europa och USA efter ett snyggt par på 18:e hålet. Det innebar att Europa vann PING Junior Solheim Cup med klara 14/10 och Jacqueline Hedwall från Barsebäck G&CC var en av tre svenskor i laget som såg till att rädda Europas ära.

21 till 23 september slåss Jacqueline om SM-titeln för juniorer på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka, då landets bästa juniorer gör upp om segern i slagspel. Tävlingen avgörs över 54 hål, tre 18-hålsronder under lika många dagar, i klasserna Flickor och Pojkar. Totalt spelar 108 spelare på banan, som bland annat arrangerade Scandinavian Masters 1993 och 1996.

Junior-SM ingår i en av de åtta omgångarna i Skandia Tour Elit. JSM är finalomgången, vilket gör den extra prestigefylld.

Förutom att kunna titulera sig Svensk Mästare väntar en bonus för vinnaren i flickklassen; spel i en collegetävling i USA under hösten tillsammans med tvåan från SM som också får en friplats.

Ta del av startlistan inför helgens Junior-SM genom länken: http://www.golfdata.se/jun/tour/deltagare_meny.asp?lista=D

För mer information vänligen kontakta: Lennart Larsson Projektledare Tel 070-316 04 12 E-post lennart.larsson@sgf.golf.se

Forsgårdens GK Peter Lundqvist Tävlingsledare Tel 0300-566 350 http://www.forsgarden.se