Skandia Scramble riksfinal 2007

Måndagen den 17 september spelas riksfinalen i Skandia Scramble. Flickorna spelar på Lunds Akademiska Golfklubb och pojkarna på Kävlinge Golfklubb.

Måndagen den 17 september spelas riksfinalen i Skandia Scramble. Flickorna spelar på Lunds Akademiska Golfklubb och pojkarna på Kävlinge Golfklubb.

Skandia Scramble är en annorlunda tävling inom svensk golf. Man behöver inte vara medlem i någon golfklubb för att vara med vilket ger klubbarna en unik möjlighet att både rekrytera, behålla och utveckla spelare. Alla upp till 16 år får vara med. Den yngsta deltagaren i år är en flicka från Ystad, sex år gammal.

Hur spelar man Scramble? Varje lag, flickor eller pojkar, består av fyra spelare. Alla slår sitt slag, sedan väljer man bästa läget och så slår alla därifrån och så vidare. Det är med andra ord inte ovanligt att lagen går många slag under banans par.

Måndagen den 17 september spelas riksfinalen. 148 flickor spelar på Lunds Akademiska Golfklubb och 144 pojkar spelar på Kävlinge Golfklubb. Alla som kommer till riksfinalen har spelat klubbkval och regionkval. På de 13 regionkvalen kämpade 1 300 ungdomar om de åtråvärda platserna till riksfinalen.

Välkommen till riksfinalen där du genom Skandia Scramble får uppleva hur ungdomarna i Glädje, Gemenskap och Uppmuntran tryggar återväxten till Svensk Golf!

Läs gärna mer om Skandia Scramble på: http://skandiajunior.golf.se/extra/pod/?action=pod_show&id=9&module_instance=1

För ytterligare information vänligen kontakta: Mikael Larsson Projektledare Skandia Scramble 070-601 01 10