Senior EM på Kungl. Drottningholm

Den 24-27 juli är det dags för European Senior Ladies’ Team Championship på Kungl. Drottningholm Golf Klubb. Spelare från 14 nationer deltar.

Den 24-27 juli är det dags för European Senior Ladies’ Team Championship på Kungl. Drottningholm Golf Klubb. Spelare från 14 nationer deltar.

Kungl. Drottningholm Golf Klubb har en stark tradition av att vara värd för stora tävlingar, bland annat Scandinavian Masters och HP Open. I slutet av juli är det dags igen då European Senior Ladies’ Team Championship spelas på banan. Spelare från 14 nationer deltar, givetvis Sverige men också fjolårssegraren Frankrike.

- Vi är glada och väldigt stolta över att ha fått möjligheten att arrangera den här tävlingen. Den bygger vidare på vår stolta tävlingstradition, säger Lars Flodman, ordförande i Kungl. Drottningholm Golf Klubb.

- Svenska Golfförbundet har ambitionen att stödja Europeisk golf genom att bland annat arrangera ett EM i Sverige varje år och nu har turen kommit till European Senior Ladies’ Team Championship. Det är en stor glädje för mig att hälsa den Europeiska damsenioreliten välkommen till Sverige, säger Björn Nordberg, ordförande för Svenska Golfförbundet.

Sveriges lag: Anki Hermansson, Stora Lundby GK Birgitta Werneskog-Ljung, Eksjö GK Christina Birke, Ulla G&CC Gunilla Ekman, Göteborgs GK Maj-Britt Heden, Täby GK Viveca Hoff, Rya GK

­- Några av våra konkurrenter kanske har ett par spelare som är riktigt bra, men eftersom hela laget är viktigt tror jag att vår jämnhet kommer att bli avgörande. Vår ambition är självklart att vinna på hemmaplan, säger Barbro Rehnqvist, kapten för det svenska laget.

Läs gärna mer om EM på den officiella sajten: http://ladyseniors.golf.se Här kan du också följa tävlingen via livescoring.

För frågor vänligen kontakta: Thorsten Hellmark, Svenska Golfförbundet Mobil 070-318 74 80

Stefan Andorff, klubbdirektör Kungl. Drottningholm Golf Klubb Mobil 0705-759 01 11