Felaktiga uppgifter i Dagens Media

I en artikel på Dagens Medias webbsajt påstås att Svenska Golfförbundets medlemstidning, Svensk Golf, uppmanar sina läsare att bojkotta Viasat. Detta på grund av att Viasat valt att lägga alla golfsändningar i en egen kanal som man prissatt till 99 kronor i månaden.

Påståendet är grovt felaktigt vilket också påpekats till Dagens Media.
Svensk Golf har aldrig uppmanat till bojkott av Viasat Golf eller deras andra kanaler, det är en vinkling av Dagens Media.

Fakta är att många golfare hört av sig med synpunkter i ämnet sedan tv-rättigheterna till Europatouren för herrar först köpts av Canal Plus och sedan sålts vidare till Viasat. Golfintresserade som tagit abonnemang på Canal Plus just för golfens skull undrar om de får tillbaka pengarna för abonnemanget, vissa tycker att Viasats prisnivå är för hög och vissa är osäkra på om de ska vänta med att teckna abonnemang på Viasats golfkanal för att golfen kanske hamnar i basutbudet om reaktionerna är tillräckligt starka.

- Varken Svenska Golfförbundet eller Svensk Golf har någon anledning att uppmana till bojkott mot Viasat. Ju mer golf som visas dess bättre för sporten. Det är också så att det blivit dyrare för tittarna om Canal Plus visat Europatouren och Viasat den amerikanska touren eftersom golfen då delats upp på två olika abonnemang. Beslutet att välja Viasat eller inte är helt den enskilde golfarens/tittarens, säger Roger Andersson, mediechef på Svenska Golfförbundet och chefredaktör för Svensk Golf.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Chefredaktör Roger Andersson, 08-622 15 40, 070-634 50 12 eller roger.andersson@golf.se Redaktionschef Stefan Cardner, 08-622 15 42 eller stefan.cardner@golf.se

Svensk Golf är Europas största golftidning med 355 000 exemplar och 506 000 läsare, utkommer 12 gånger per år. Golf.se är en av Sveriges största nischade sportsajter med 511 000 unika webbläsare. Svensk Golf, Golf.se och Förlaget är en del av Svenska Golfförbundets Affärsutveckling AB.