Jesper Parnevik blir spelaransvarig i Scandinavian Masters

Fredrik Nilsmark ny vd

Jesper Parnevik blir spelaransvarig i Scandinavian Masters. Sveriges främste herrgolfare genom tiderna räknar med att bjuda på överraskningar.

- Jag har fått indikationer från flera av mina tourkollegor att de gärna följer med mig över till Sverige nästa sommar. Det ska bli kul att jobba riktigt tätt ihop med en tävling som betyder så mycket för svensk golfsport och inte minst för mig själv, säger Jesper Parnevik.

Parnevik kommer att ta en stor plats i Masters-organisationen och i samband med detta tar golfprofilen Fredrik Nilsmark över VD-skapet i tävlingen efter Staffan Östlund. Nilsmark kommer närmast från Sveriges Television och börjar sin nya syssla 1 oktober.

- Scandinavian Masters kommer att bli den roligaste tävlingen i Europa för spelare, sponsorer och åskådare, säger Fredrik Nilsmark.

Förre VD:n Staffan Östlund återgår därmed till sitt jobb som vice VD i Svenska Golfförbundet Affärsutveckling AB och kommer även att ingå i styrelsen för Scandinavian Masters AB.- Jespers personliga engagemang i tävlingen kommer att bli mycket konkret och innebär att vi får en helt ny och starkare grund att stå på när vi nu tar nästa steg i utvecklingen av Scandinavian Masters. Evenemanget har utvecklats starkt och står idag mycket väl rustat för framtiden, säger Staffan Östlund.

Scandinavian Masters spelas 16-19 augusti nästa år på Arlandastad Golf.För mer information vänligen kontakta:Fredrik Nilsmark

0706-78 58 58Staffan Östlund

0705-55 33 75Ellerstyrelseordförande

Mia Reich-Sjögren

0708-11 48 81