Walle Danewid ny förbundskapten

Svenska Golfförbundet har anställt Walle Danewid, tidigare PGA Swedens utbildningschef, som ny förbundskapten. Hans uppgift blir att leda och utveckla golfförbundets landslagsverksamhet. Målet är medalj på samtliga mästerskap.

Den svenska golfen har stått utan ansvarig förbundskapten under snart ett år. Nu har emellertid golfförbundet hittat den kraft som man letat efter - 55-årige Walle Danewid - med ett gediget golfkunnande. Inte minst som PGA Swedens utbildningschef.

- Walle Danewid är mycket meriterad, han har ett stort idrottshjärta och den rätta känslan för elitutveckling. Han är GIH-utbildad, har arbetat som headpro, varit klubbchef, tournament director, studierektor, blivit årets golfledare och har haft ett stort antal ledaruppdrag, säger Ingemar Nyman, Svenska Golfförbundets idrottschef.

- Jag är oerhört förväntansfull inför det nya arbetet. Mitt uppdrag är att skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling och resultat inom svensk elitgolf. Målet är medalj på samtliga mästerskap. I uppdraget finns även att bygga nätverk som utvecklar elitverksamheten i våra klubbar samt samordna arbetet i de tre områdena Elitutveckling, Swedish Golfteam och Future Team Sweden, kommenterar Walle Danewid.

För frågor vänligen kontakta:

Ingemar Nyman Idrottschef Svenska Golfförbundet 070-483 22 72