SVERIGE TILL SEMIFINAL I EM BOYS

Sverige hade inga större svårigheter att besegra regerande Europamästarna Holland i dagens kvartsfinal. Den svenska segern var aldrig på allvar hotad, men singelmatcherna blev mer utdragna än väntat.

De svenska spelarna, Christoffer Arvidsson, Falkenbergs GK, Daniel Jennevret, Gävle GK, Jesper Kennegård, Kungängens GC, Pontus Widegren, Stockholms GK, Robin Wingårdh, Vasatorps GK och Björn Åkesson, Sofiedals GK, behövde aldrig lägga in den allra högsta växeln i dagens match mot Holland utan förmiddagens två foursome matcher, där Sverige vann båda, satte på sitt sätt ribban för eftermiddagens fem singlar på Bokskogens GK's utslagsgivande bana.

Precis som tidigare under veckan var det främst de skånska spelarna i laget som spelade stabilt. Och i singelspelet vann Sverige tre av fem singlar och delade en match. Slutresultatet blev 5,5 mot 1,5.

Sverige möter Skottland i semifinal imorgon fredag den 14 juli medan Norge spelar mot Spanien.

-Det kommer att bli mycket intressant att möta Skottland. Vi har en revansch att fordra på Skottland från fyrlandskampen i våras då dom vann klart. Våra svenska spelare är nu mer förberedda och jag är övertygad om att mycket talar för en final på lördag mellan Sverige och Norge, även om Skottland kommer att bli en svår motståndare, säger det svenska lagets coach, Peter Östlund.

För frågor vänligen kontakta:

Johan Dahlqvist Presschef EM Boys Svenska Golfförbundet 070-333 57 22

Läs gärna mer om EM på hemsidan http://emboys.golf.se