Sverige lätt vidare i EM Boys Lag

Sverige vann programenligt de två första dagarnas slagspel i EM Boys Lag på Bokskogens Golfklubb i Skåne. Därmed är laget klart för vidare spel i A-gruppen, som består av åtta lag, och kan då också vara med och kämpa om medaljerna.

Det svenska laget, Christoffer Arvidsson, Falkenbergs GK, Daniel Jennevret, Gävle GK, Jesper Kennegård, Kungsängens GC, Pontus Widegren, Stockholms GK, Robin Wingårdh, Vasatorps GK och Björn Åkesson, Sofiedals GK, vann en klar seger före "ärkerivalen" Norge. Ett Norge som nyligen vann VM med ett slag före Sverige.
EM Boys Lag består av 20 nationer med sex spelare i varje. Först spelades två dagar slagspel för att från onsdagen övergå till matchspel i tre grupper, A, B och C under torsdag, fredag och lördag. För att vara med och kämpa om medaljerna krävdes det ett tillräckligt bra slagspelsresultat för att hamna i grupp A. Något som alltså Sverige klarade av med glans.

- Jag är oerhört stolt över det här laget och jag står fast vid målsättningen att vi ska vinna guld! säger coachen Peter Östlund.
Sverige möter regerande mästarna Holland i torsdagens kvartsfinal. För mer information vänligen kontakta: Johan Dahlqvist Presschef EM Boys Lag Svenska Golfförbundet 070-333 57 22