Norge Europamästare i EM Boys Lag - Sverige tog hem bronset

Med övertygande spel i främst singelmatcherna slog Norge Skottland klart med 5-2 och tog därmed hem Europamästerskapet - European Amateur Boys Team Championship. Sverige fick brons.

I dagarna fem har EM Boys Lag spelats på natursköna och utslagsgivande Bokskogens GK i Skåne. 20 nationer har deltagit med sex spelare från varje nation. Tävlingen startade med två dagars individuellt slagspel där Sverige vann klart före Norge, Spanien och Skottland i den ordningen.
I slutändan var det just dessa fyra länder som gjorde upp om medaljerna.

Enligt alla förhandstips skulle Sverige komma till final och där möta Norge. Men så blev det inte. I semifinalen slogs Sverige ut på andra särspelshålet av Skottland medan Norge programenligt vann över Spanien.
Finalen kom att stå mellan Norge och Skottland medan ett ganska besviket svenskt lag fick ladda om för att kämpa om bronset mot Spanien.

Sverige klarade detta och vann med 4,5-2,5 efter en verklig kämpainsats.

I finalen var Norge i stort sett ohotade och kunde ta hem guldmedaljerna via 5-2 mot Skottland.

De fyra främsta blev därmed Norge, Skottland, Sverige och Spanien.

- Detta är otroligt stort för oss. Först vann vi VM för pojkar i Japan under midsommarhelgen och nu EM. Vi hade räknat med att möta Sverige i finalen, Sverige har ett väldigt bra och jämnt lag, men Skottland slog ut vår tänkta motståndare. Finalen hade nog blivit betydligt tuffare för oss med Sverige som motståndare, säger Niklas Diethelm, coach för det norska laget.

- Efter semifinalförlusten var hela laget oerhört besviket. Vi hade hela tiden utgått från att vi skulle komma till final. Men det vara bara att ladda om och kämpa om bronsmedaljerna. Jag är stolt över mina grabbar som klarade det och jag står fast vid mina tidigare åsikter under veckan att vi har det klart bästa och jämnaste laget. Men brons på hemmaplan är okej och det är bara att gratulera Norge, säger Peter Östlund, coach för det svenska laget.

För frågor vänligen kontakta:

Johan Dahlqvist Presschef EM Boys Lag Svenska Golfförbundet 070-333 57 22

Läs gärna mer på EM's egen hemsida: http://emboys.golf.se