Förkval till EnterCard Scandinavian Masters

För första gången spelas förkval och slutkval till EnterCard Scandinavian Masters. Anmälan till förkvalet sker från och med onsdag 14 juni fram till och med onsdagen den 19:e juni.
- Vi räknar med ett stort intresse för förkvalet, säger Thorsten Hellmark, TD Svenska Golfförbundet.

Det finns nu ett sätt för den riktigt starka amatörgolfaren att ta sig in i den svenska Europatourtävlingen. Efter förra årets kvalframgång fortsätter samarbetet med svensk amatörgolf. Förkvalen den 25 juli på Gävle GK och Hooks GK är öppen för alla amatörer med 42 platser på varje spelplats. De fyra bästa spelarna på varje kvalbana går sedan vidare till huvudkvalet som spelas på Degeberga-Widtsköfle GK den 31 juli.
Från slutkvalet kvalificerar sig fem spelare baserat på resultat, dessutom har landslagsledningen en plats att fördela bland dem som spelat slutkvalet. Totalt handlar det alltså om sex platser i EnterCard Scandinavian Masters.

- Under fjolåret provade vi med ett kval till Scandinavian Masters och eftersom responsen var så positiv har vi i år utökat kvalet med två förkval, berättar Thorsten Hellmark, TD på Svenska Golfförbundet.

- Tanken med förkvalet är lite av berättelsen om Åshöjdens BK där vem som helst med tillräckligt lågt handicap ska kunna kvala in till vårt stolta flaggskepp EnterCard Scandinavian Masters, fortsätter Thorsten Hellmark.

- Genom att utöka kvaltävlingarna gör vi EnterCard Scandinavian Masters ytterligare tillgänglig för amatörgolfare i Sverige, och det känns mycket bra, säger Christer Nilson på EnterCard Scandinavian Masters.

Förkvalen spelas 2 x 18 hål slagstävling och förkvalet gäller svenska medborgare som är aktiva i en svensk golfklubb och som har amatörstatus. Endast herrar har rätt att kvala. Högsta tillåtna handicap är 3,4.

För frågor vänligen kontakta:

Christer Nilson EnterCard Scandinavian Masters 08-622 15 91, 0706-16 99 99

Thorsten Hellmark TD Svenska Golfförbundet 08-622 15 11, 070-318 74 80

För mer information besök gärna EnterCard Scandinavian Masters hemsida; www.masters.golf.se