Skandia Junior Open flickor och pojkar 26-28 maj 2006

Till helgen är det dags för andra omgången av Skandia Tour Elit. Tävlingen, Skandia Junior Open, som spelas för fjärde året i rad, avgörs i år på två platser; Kungsbacka GK gästas av flickorna och Borås GK tar emot pojkarna.

I flickornas startfält återfinns cirka 20 internationella spelare som tampas med de 40 högst rankade flickorna från Sverige.

Sveriges främsta golfjunior, Anna Nordqvist, Torshälla GK, och vinnare av premiärtävlingen på Sofiedal deltar och måste ses som favorit i tävlingen. Men se upp för hemmahoppet och unga talangen Fanny Eineren, 15 år som kan skrälla.

Danmark och Norge ställer upp med sina bästa juniorer. Representanter från Estland, Luxemburg, Israel och Skottland finns också med i startfältet.

På Borås GK är tio länder representerade av de 102 anmälda pojkarna. Klubbens talang Niklas Glans och Kungsängens Jesper Kennegård ses som favoriter men de får se upp för förra omgångens vinnare Robin Wingårdh från Vasatorp. Sverige får också passa sig för de övriga nordiska länderna Norge, Danmark och Island som skickar många av sina bästa spelare till tävlingen. Totalt är 37 internationella spelare anmälda.

Skandia Junior Open är ett fantastiskt sätt att stifta bekantskap med morgondagens stjärnor!

Läs mer om tävlingen på: Flickorna: http://www.golfdata.se/jun/tour06/tavl_sida.asp?TID=BF0621X&TOUR=BP

Pojkarna: http://www.golfdata.se/jun/tour06/tavl_sida.asp?TID=BP0621X&TOUR=BP

Läs också på http://skandiajunior.golf.se

För ytterligare information vänligen kontakta:

Ingvar Orrelid Tävlingsledare Kungsbacka GK 070-729 68 84

Arne Lewin Tävlingsledare Borås GK 070-641 66 16