Anna laddar inför Skandia Tour

Sveriges största juniortävling i golf, Skandia Tour, drar igång säsongen under helgen 6 – 7 maj.

Anna Nordqvist, Torshälla GK och Årets Ungdomstourspelare 2005, ser fram emot säsongens första tävling i Skandia Tour Elit på Sofiedals Golfklubb i Skåne.

- Mitt mål är att komma väl förberedd till college i höst och jag hoppas att mitt spel på Skandia Tour kombinerat med Telia Tour ska ge det resultat jag önskar, säger Anna Nordqvist.

Anna Nordqvist flyttar till Arizona för att spela för Arizona State University till hösten. I och med flytten hinner hon inte med att spela på samtliga Skandia Tour-tävlingar men har ändå lyckats planera in tre av nio tillfällen.

Skandia Tour spelas på fyra nivåer, Distrikt, Regional, Riks och Elit: Skandia Tour Distrikt spelas i 17 av de 21 golfdistrikten och fyra till åtta pojkar respektive två till fyra flickor kvalificerar sig från varje spelplats till den regionala touren.

Skandia Tour Regional spelas på nio olika platser och sex pojkar och tre flickor från varje spelplats kvalificerar sig till Riksnivån.

Skandia Tour Riks spelas på tre platser i landet. Från denna Tour kvalificerar sig sex pojkar och tre flickor från varje plats spela på Skandia Tour Elit.

Skandia Tour Elit avslutar säsongen med JSM slag över 72 hål, 22 – 24 september, på Landskrona Golfklubb.

Svenska Golfförbundet och Skandia inspirerar barn och ungdomar

- Svenska Golfförbundet och Skandia har målsättningen att cirka 400 golfklubbar, 40 000 ungdomar och över 1 000 ledare ska vara involverade i Skandia Junior Golf. Med det bygger vi en grund för att rekrytera många tusen nya ungdomar till golfen de kommande åren, säger John Lindberg, sponsoransvarig Svenska Golfförbundet och Niklas Birgetz, sponsoransvarig Skandia.

För frågor vänligen kontakta:

Lina Hoof, informatör Skandia Junior Golf, 070-301 23 63

För mer information angående Skandia Tour, kontakta projektledare Lennart Larsson, 070-316 04 12

För mer information angående Skandia Junior Golf, kontakta avtalsansvarig John Lindberg, 08-622 15 63

För tävlingsprogram och övrig information, http://skandiajunior.golf.se